Tuesday, May 7, 2013

Sinirime Gidenler -1


Dün gece uykumu düzgün alamadığımdan mıdır nedir, bu sabah biraz huysuz kalktım..Kaç zamandır evde gözüme batan, sinirimi bozan bunları biraz nasıl düzeltebilirim dediğim 1-2 bir şey var..Bunlardan da arkası yarın gibi sinirime gidenler serisi çıkacak sanırım..
Ama şimdi söyleyin bana, evin orasından burasından sarkan kablolar sizinde sinirinizi bozmuyor mu? Evdeki elektrikli alet sayısı arttıkça,örümcek ağı gibi kablolara dolanıyoruz..Onun bunun arkasında nafile bir çaba ile saklamaya çalışıyorum ama dediğim gibi nafile..İşte bu sabah, beyaz kabloları internette bir yerde görmüştüm, onun gibi bantlamaya başladım...Siyah kablolar için elimde uygun bir bant yok ama onlar için de ciddi bir zihni sinir procem (!) var ama ciddi ciddi kafayı yemem lazım.. Bakalım zaman neler gösterecek :))
Ben en iyisi bir deniz yapıp geleyim...
Hepinize sevgilerimi gönderiyorum..



Today I woke up a bit cranky because of bad sleep..Probably because of that, couple things started to annoy me, like the cables that are everywhere...As our use of electrical equipments increasing in number,it looks like  we are starting to live in a cobweb made of cables.. I always try to hide them behind something but most of the time its a futile effort..
So I started to washi tape the white cables around the house, in an effort to make them a bit cute....anf it gives me the idea to create a series of posts about the things that annoy me but how I make them a bit more tolerable..So wait for me...
But now its better for me to go and enjoy a long swim...
Sending all of you lots of love..




23 comments:

  1. cok sevimli olmus gercekten.. Bir de siyah kablolara cozum bulsaniz :)

    ReplyDelete
  2. Hem de nasıl sinirimi bozuyor o kablo yumakları. Evet yumaklaşıyorlar bir de birbirlerine dolaşmak suretiyle. Mümkünse mobilya arkalarına kamufle etmeye çalışıyorum ben de, ama işlevsel bir çözümüm benim de yok ama kabloları sevimli hale getirmek fena bir çözüm değilmiş :) ( bu arada sayenizde şu an şiddetli bir şekilde tatile gidesim geldi, ayıp ama ;) acıyın biz çalışanzedelere :) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah bir zamanlar bende sıkı bir çalışanzade olduğum için bilirim :))

      Delete
  3. Deniz mi, ben de gelebilir miyim:)

    ReplyDelete
  4. Ah ah hem de nasıl. Öyle sinirbozucu bir görüntüleri var ki. Böyle tekken yine iyiler ama birkaçı biraraya gelince daha da fena oluyor. Bu çözüm güzelmiş gerçekten. Siyah olanlar için düşündüğün çözümü de merak ettim :)

    ReplyDelete
  5. Cute idea! And I love the oleander flowers in that lovely pot! The simple pink variety is my favourite. I love oleanders, they remind me of Rhodes... they must be in bloom everywhere there now, they come here later here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. They recently started to all bloom Annuk..LOvely scene...

      Delete
  6. Güzel fikir! Hımm bana da ilham verdi bu :)

    ReplyDelete
  7. Yaratıcı bir düzenleme olmuş.Belki bu da hoşunuza gider.
    http://0.lushome.com/wp-content/uploads/2011/03/organizer-cable-wire-organizers-cheap-cable-solutions.gif

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayıldım buna'da, ilk fırsatta benzer bir şey yapacağım..

      Delete
  8. Ayşegül ablacigim ,yapı marketlerde hirdavatcilarda adı kanal olan kablo saklayicilar var.Kendiliğinden yapışkanli.uydu kablosu saklamak.için de iyi oluyor.ben evimde kullanıyorum.beyaz renk.göze de batmıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Rabia, defterimde İstanbul'a gidince yapılacaklar, bakılacaklar diye bir sayfam var, senin bu notunu da kırmızı kalemle oraya kaydettim..Şimdilik Ekim'de Kurban Bayramında gitmeyi düşünüyoruz, o zaman mutlaka bakacağım.. Teşekkür ediyorum..

      Delete
  9. İnanılmaz sinir bozucular neler yaptık saklamak için ama mutlaka bir yerlerden kendilerini gösteriyorlar.
    Sizin fikrinizi tuttum çok zarif olmuş ve bu şekilde saklamaya gerek kalmıyor artık. Çok ilham verici denicem bende.

    ReplyDelete
  10. Ben de sinir oluyorum her yerden fırlayan kablolara, çok güzel bir çözüm olmuş, ellerinize sağlık, siyah kablolar için olanın merakla beklemekteyim. ah deniz ah... sevgilerimle...

    ReplyDelete
  11. merhabalar çok yaratıcı ve siniri epey azaltan bir çalışma olmuş ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  12. bu arada size mail attım ama emin olamadım eğer size ulaştıysa lütfen haberdar eder misniz beni:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şimdi baktım maillerime gelen her hangi bir şey yok.. Mail adresim maviagt@gmail.com

      Delete
  13. Merhabalar,
    Bir süredir takip ediyorum sizi. Ne zaman okumaya başlasam ahh ahh diyorum ben neden daha evvelden bulmamışım bu blogu. Yazılarınızı okuyup fotoğraflara bakınca öyle dalıp gidiyorum ki her şeyi unutuveriyorum. Bol bol da ev hayalleri kuruyorum. Biz şu anda Cezayir'de yaşıyoruz. Türkiye'de bir evimiz var İzmir'de ama henüz tadilat yapılıyor. Sizin fotoğraflarınızı görünce de şu tadilat artık bitsin, buradaki projemiz de bitsin de bir an evvel dönelim oturalım huzurla diyorum kendi kendime. Kediciğe bayıldım. Kedisiz bir yaşama yaşam mı derim ben. Prenses kızım Charlotte birkaç ay önce gitti halen dönmesini bekliyorum umutla. Kedisiz bir yaşam çok zor. Bu kediyi biraz da o yüzden çok sevdim. Gelelim kablolara:):) Deli oluyorum onlara inanın. Hep, yeni evimde ortada kablo istemiyorum diyorum bakalım başarabilecek miyiz? Buradaki halimizi bir görseniz kablo evrenindeyiz sanki. Şantiye koşullarında o kadar oluyor tabi ama bazen gerçekten cinnet geçirtiyorlar insana. Ahh ben de şimdi bir deniz kenarına inebilmeyi ne çok isterdim. Keyifle yüzün bizim için de:) Umarım bundan sonra daha sık haberleşiriz. Kocaman sevgiler ve selamlar Cezayir'den. Bu arada unutmadan fotoğraflarınız bana çok ama çok ilham oluyor her bir kareye bayılıyorum:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sevgili Tuğba sana da merhabalar,
      öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkürler, eminim sizde İzmir'deki evinizi harika bir yer yapacaksınızdır. Ben hiç bir evime istediğim gibi tadilat yapıp giremedim, hep sonradan üstten üstten ve eksik oldu..Bu arada bende bloğunu hemen izlemeye aldım. Bol bol Cezayir'den fotoğraflar yayınla ne olur..Ciddi bir gezgin olduğumu düşünüyorum ama Cezayir'e bir türlü fırsat olmadı..Çooook merak ediyorum :)) SEvgilerimi gönderiyorum...

      Delete
  14. aynen yaaaa,o kablolara takılanların sayısı 100 kişide 98 dir kesin.Allah dan biz evlenirken evde olabilecek bütün kablo olayını duvara gömerek yok ettik..tek kablo telefonu taktıgımızdaki şarj aletleri oluyor:)

    ReplyDelete
  15. Bu linki okurken aklıma siz geldiniz, paylaşayım istedim. Sevgiler,
    http://www.fabricpaperglue.com/2012/10/guest-post-try-this-braided-cord-cover.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayıldım buna...Bende buna benzer bir şey görmüştüm ama tığ ile örülmüştü, bu kesinlikle daha pratik, en yakın zamanda kısa bir kabloda deneyeceğim..Çok teşekkürler..

      Delete