Monday, May 13, 2013

Summer Fashion



Ben bu fotoğrafları düzenlemeye çalışırken, sevgili bahçeden bağırıyor...''İğrenç, Hera şimdi de bahçedeki sümüklü böcekleri yiyor'' Bende içerden cevap veriyorum '' Fransızlar ağızlarının tadını bilir, onlar yediğine göre, Heram neden yemesin, ama kabuklarını ne yapıyor?'' 
'' Çıtır çıtır kırıp bırakıyor, içlerini yiyor..''

Yaz geldi, yaz geldi diye yazdım nazar değdirdim galiba...Dünden beri hava yağmurlu, hele bugün öğleden beri bardaktan boşanırcasına yağıyor..Ama dün Allahtan hava izin verdi de Datça'da sokak hayvanları için yapılan kermes oldukça başarılı geçti..Kışın yapılan kermese bizim sümüklü böcekçiyi götürmemiştik.. Bu sefer götürelim biraz etraftaki hayvanlara havlasın dedik..Kermes kıyafetimi ise geçen hafta içinde hazırlamıştım...

Dolapta onlarcası bulunan beyaz t-shirt lerden birine son dönemlerdeki favorim ütü transferi yaptım..Hera'nın sevdiğim bir resmini beyaz t-shirt üzerinde daha etkili dursun diye siyah beyaza çevirdim biraz da HDR effekti uyguladım..Sonra hooop ütü ile, yapıştırıverdim..Yaka kenarlarına da kumaş boyası ile bir desen uygulayacaktım ama sevgili yeter, fazla oynama, güzel oldu dedi... Biraz da büyükçe bir kolye ile, yaz ayları için keyifli bir t-shirt oldu çıktı.. Tavsiye ederim...

While I am trying to prganize the photos for this post, hubby is shouting from the garden..'' Oh! its disgusting, Hera is eating the snails..'' and I am replying from inside..'' If its good for the French, then its good for my Hera, but what is she doing with the shell?''
''No problem, just cracking and eating the inside..''

Just couple days ago we were having great summer days, but for the last 2 days spring is back and we are having rain showers..But thank God weather allowed yesterday so the fund raising party for the stray animals of Datça was a success..For the winter organization we didnt take our snail lover with us, but this time she was with us. So for the occasion I designed a new t-shirt..

I used iron transfer papers and apply a black and white image of Hera on a white t-shirt to have a more striking effect..I also put some HDR effect to the photo.. I was planning to decorate the collor with black fabric paint but hubby said its quite good as it is..I think it went quite well with a chunky necklace...




Küçük sümüklü böcekçi modelim ve ben..Kermeste..
And here we are my little snail lover and me at the party...


20 comments:

  1. Bugün sümüklüböcek günüymüş demek ki...:))) Ben de az önce yazdım.

    ReplyDelete
  2. çok güzel anlatıyorsun diyalogları:)) sanki oradayım da yaşıyorum:)) teansfere bayıldım,biraz ayrıntı almak mümkünmü? :))

    ReplyDelete
  3. Selam,Transfer olayını ayrıntılı yazabilir misiniz?Şimdiden teşekkür

    ReplyDelete
  4. Your shirt turned out beautifully! It doesn't look like novelty wear at all, but adds just enough whimsy to make a polished outfit fun. I wonder if Hera noticed . . .

    ReplyDelete
  5. harika olmuş...bayıldım...sevgiler

    ReplyDelete
  6. You are both looking gorgeous, you and your little snail lover!!!! (hahaha... you are right -- if the French eat them, why not Hera? She is a gourmet! ;D)
    The shirt is so beautiful, and it looks great on you! I love your necklaces too! And I'm so glad to hear that the fundraising party went so well!!!!
    Sending love to you and your little "snail lover"! :)

    ReplyDelete
  7. Bu tişört olayına girsen yok satarsın:)

    ReplyDelete
  8. super olmus, bir transfer tutorial postu gelse mi ki acaba? :)

    ReplyDelete
  9. Harika olmuş, tişörte bayıldım. Hera'yı zaten söylememe gerek yok :) Badem de sümüklü böcekçi, arkadaş bulduğumuza sevindik :)

    ReplyDelete
  10. Cevap süperdi! Fransızlar seviyorsa! :-) Çok tatlısınız çok!

    ReplyDelete
  11. harika olmuş yine.ellerinize sağlık.baskıdaki hera'nın duruşuna bayıldım.nasıl güzel bakmış öyle:)

    ReplyDelete
  12. Çok güzel olmuş. Hera da gerçekten ağzının tadını biliyormuş:)))

    ReplyDelete
  13. Hepsi çok hoş ama ben en çok askıyı beğedim:) Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    ReplyDelete
  14. Merhabalar;
    T-shirt'e bayıldım. Ben de kaybolan minik prensesim Charlotte'un bir fotoğrafını basacağım sevdiğim bir t-shirt'e Türkiye'ye gelince. Burada baskı kağıdım kalmadı, bulabilir miyim de bilemiyorum. Hera gerçekten ağzının tadını biliyormuş. Burada ve Marakeş'te yedik sümüklü böceklerden bolca ama Paris'te yediğim en güzeliydi sanıyorum:)Zaman zaman evde yapmak için buzluğa atıyorum paket halinde. Fırında pek güzel oluyorlar. Yaz için de kombininiz çok hoş olmuş güle güle kullanın:) Sevgiler ve selamlar:)

    ReplyDelete
  15. Askı renk olayı ile bir muhteşem, takı da favorim. Hera tabi ki sizin güzeliniz ve üstünüzde taşımak istemeniz de gayet doğal.
    sevgiler

    ReplyDelete
  16. Ellerinize sağlık, harika olmuş!:)
    Kolyelere de bayıldım, kaftanlı olanın bir boy büyüğü bende de var, diğer kolye de nefis..
    İyi günlerde kullanın!
    Sevgiler:)

    ReplyDelete
  17. İkinize de bayıldım. Çok tatlısınız,Datça'nın gülleri:))

    ReplyDelete