Thursday, June 13, 2013

Sıcak Yaz...

Bugün Datça'da bir ara bayağı bir yağmur yağsa da, görünen o ki her anlamda çok uzun ve çok sıcak bir yaz geçireceğiz..Yıllar önce Amerikalı bir arkadaşım kendisini ''news junkie - haber bağımlısı'' olarak tanımlamıştı..O zaman tam ne demek istediğini anlamasam da şu anda bende kendimi kesinlikle bağımlı hissediyorum..Ne yaparsam yapayım, saat başı internete girip, Gezi'de ya da başka yerlerde neler olup bitiyor bakmadan duramıyorum..Kafamın, yüreğimin bir tarafı hep orası ile meşgul, ama dediğim gibi çok uzun ve çok sıcak bir yaz olacağını hissediyorum....

Bu arada geçen haftadan beri fotoğraf kursuna başladım..Aşağıdaki fotoğrafları da beyaz dengesi üzerinde çalışırken çektim..Bir türlü çilekler gördüğüm renkte çıkmazdı, ama şimdi daha iyi olmaya başladılar.....Tarif ise muhallebi üstü, taze çilek ve pudra şekeri ve vanilya ile yapılmış bir sos ve onun üzerine de taze dilimlenmiş çilek..Genellikle bu mevsimde yoğurtla yaptığım bir şeydir ama az şekerli muhallebi ile de çok lezzetli oldu...

Biliyorum yazmak zor geliyor ama bloglarımızın dolu dolu olduğu zamanları özledim..Öncelikle yazmaya devam eden blog komşularıma çok teşekkürler, kafa dağıtmak için ilaç gibi geliyorsunuz...



Last week I started a photography course and I took these photos while trying to learn how to adjust the white balance..I was never succesful taking the photos of strawberries as I see the color of them with my eyes..But with white balance I think I am doing much better..

The receipe in the photo is very simple....Home made puding which I added a layer of strawberry sauce made with fresh strawberries and powder sugar with vanilla and more extra fresh strawberries on the top...I usually made this with yogurt during the strawberry season but making it with a light puding gave me a new taste..




14 comments:

  1. evet bu yaz her anlamda sıcak geçeceğe benziyor.her gün bloğuma giriyor sonra çıkıyorum.sanki terk edilmiş gibi.hem yazmak hem uzak kalmak istiyorum.tam çelişkiler dünyası kafam.onca yaşanana şey varken hiçbirşey yokmuş gibi yazmakda içimden gelmiyor konuyla ilgili yazmakta mantıklı gelmiyor.zaten ailem yasak koydu :)okuldada amirimde uyarı aldım vs vs.ama tılsımını yitirdi bişeyler.
    kapalı kapılar ardında birileri bişeyler düşünüyor ve uyguluyor serde piyonluk kalıyor...
    fotoğrafçılık kursuna gitmeyi bende çok isterim.inşallah seneye.hem fotoğrfalar hem içerik güzel görünüyor.sevgiler..

    ReplyDelete
  2. Çok lezzetli gözüküyorlar.Elinize sağlık :))

    ReplyDelete
  3. Harika olmuş bunlar, elini uzatsam alıp yiyebilecek gibi... Ben de bu sonbahar kursa gitmeyi çok istiyorum.

    ReplyDelete
  4. fotoğraflar çok güzel, gerçekmiş gibi izliyorum :)
    yazmaya devam ettiğiniz için teşekkürler. çok haklısınız. ben de yazacağım ilk fırsatta :)
    En kısa sürede yüreğimizin üstüne oturan taştan kurtulmak dileğiyle...
    Sevgiler

    ReplyDelete
  5. Fotoğraflar harika çıkmış. Benim de istediğim bir şeydir bir kursa gitmek bu konuda.
    Yazmaya devam etmek gerekiyor bence de artık. Sanırım ben de news junkie oldum :)) Sürekli elim haber sitelerine gidiyor. Umarım uzun ama keyifli bir yaz olur.

    ReplyDelete
  6. fotoğraflar çok güzel, hafif bir tatlı herhalde içindeki de:)))

    ReplyDelete
  7. It seems yummy, and the photos are really good!

    I returned from South Korea and now, in time, I'll read bacwards all the missed posts.

    ReplyDelete
  8. Haklısın, hayat devam ediyor ve yazmak lazım ama son günlerde yaşadığım televizyon bağımlılığım sebebiyle tam enerjimi toplayıp ta yazayım dediğim noktada gördüğüm bir görüntü veya duyduğum bir haber bütün yazma enerjimi alıp götürüyor. Tabii götürdüğü sadece yazma enerjisi olmuyor, neredeyse hiç bir şey yapamıyorum günlerdir. Fotoğrafların zaten çok güzel idi bence, şimdi bu kursla beraber şahane olacaklar. Darısı bana...

    ReplyDelete
  9. Nefis görünüyor elinize sağlık, tarifini de alabilir miyiz:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SEvgili Şefiye Hanım, ben aslında o kadar mutfak özürlü biriyimdir ki, tarif falan çok yoktur bende..Genellikle gördüğüm bir şeyi kendi damak tadıma göre benzer şekilde pişirmeye çalışırım..BUrada da sevdiğiniz muhallebi tarifini yapın..Sonrada biraz taze çilek, biraz vanilya ve birazda pudra şekerini rondo da çeviriverin, bu sosu muhallebinin üzerine döktükten sonra birazda taze çilek dilimlerseniz buna benzer bir şey elde edersiniz sanırım..İşte mutfak özürlü birinden çıkan tarif de ancak bu kadar oluyor :)) Umarım yardımcı olabilmişimdir..Sevgilerimle..

      Delete
  10. Merhabalar yeniden, fotograflariniza, blogpostlariniza bakmak icimi aciyor, bayiliyorum, elinize saglik :) Size cok katiliyorum, sevkle, paylasmaktan zevk aldigimiz guzelliklere devam etmeliyiz, yasama sevincimiz hep olsun dileklerimle, sevgiler, Ozlem x

    ReplyDelete
  11. Teşekkürler en kısa zamanda denerim, pratik olması ayrıca keyifli

    ReplyDelete