Thursday, August 15, 2013

Kuru Çiçekler / Dried Flowers



Onları  bahçeden özenle topladım, iyi kurusunlar diye eski kitapların sayfalarına itina ile yerleştirdim...

I picked them carefully and laid them inside old book...





On beş gün sonra şimdi bu haldeler...Yeni projemin ana maddeleri.. Kimbilir belki yola çıkmadan size gösterebilirim :))

Fifteen days later, they are like this and they are the core materials for my latest project...Maybe I will show you more before I leave :))



14 comments:

  1. Beni çocukluğuma götürdünüz.Kitap ve defterlerin arasına çiçekleri koyardık.Onlar kururdu.Anılar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aynen ne kadar çok kuruturduk eskiden değil mi?

      Delete
  2. Ne güzel kurumuş, hiç de rengini kaybetmeden...Ne olacak ki? Pano falan mı? Mum mu süsleyecek yoksa? Mavi-beyaz sahildeki eve bu pembe dokunuş ne ola ki? Bekliyoruuuzzz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vallahi mum aklıma gelmemişti, iyi fikir verdin seyahatten döner dönmez elimde kalanlarla mum süsleyeyim..

      Delete
  3. MUSTAFA GÜN
    NATO Zirvesi için geldiği Türkiye’de ziyaret ettiği Kapalıçarşı’dan aldığı difenbahya yaprağını çok beğenen Laura Bush, ‘Yaprakların Efendisi’ olarak tanınan Nick Merdenyan’a teşekkür mektubu yazdı. Bush, Merdenyan’a birlikte çektirdikleri fotoğrafları da gönderdi.


    ABD Başkanı George Bush'un eşi Laura Bush, ‘Yaprakların Efendisi' olarak tanınan Kapalıçarşı esnafı Nick Merdenyan'a teşekkür mektubu yazdı. Bush, NATO Zirvesi için geldiği İstanbul'da Merdenyan'dan üç dinin simgelerinin işlendiği kurutulmuş difenbahya yaprağı almıştı. Yaprağı çok beğenen Bush, Merdanyan'ı övdü ve imzalı bir fotoğrafını gönderdi. Kurutulmuş difenbahya yaprakları üzerine yaptırdığı kaligrafi çalışmalarıyla tanınan Merdenyan, daha önce de eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton'ın da hayranlığını kazanmıştı. Bush'un Türkiye ziyaretinde, eserleri aldığı davet üzerine Hilton Oteli'nde Laura Bush'a sunan Merdenyan, büyük beğeni toplamış ve Bayan Bush'a Hıristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlık'ın simgelerinin işlendiği bir hoşgörü yaprağı vermişti. Yaprağı çok beğenen Bayan Bush, ABD'ye dönüşünde Merdenyan'ı unutmayarak, Beyaz Saray'dan bir mektup yazarak teşekkür etti. Türkiye ziyaretini çok beğendiğini ve üç dinin simgelerinin yer aldığı yaprağın bu gezinin en önemli anılarından birisi olduğunu belirten Bayan Bush, Merdenyan'la birlikte çektirdikleri ve kendisinin imzalı fotoğraflarını da gönderdi.

    Laura Bush'un gösterdiği ilgiden mutluluk duyan Merdenyan, şimdi eserlerini ABD'de sergilemeye hazırlanıyor. Çalışmalardan haberdar olan ABD'deki Türk dernekleri kasım ayında ABD'de düzenlenecek Türk festivallerinde yaprakların sergilenmesi için Merdenyan'ı davet etti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın da destek verdiği organizasyonlara yapraklarıyla katılacak olan Merdenyan, Chicago, Washington ve Houston'da ilginç çalışmalarını sergileyecek. Merdenyan'ın ‘Yaprakların Efendisi' olarak anılmasının da ilginç bir hikayesi var. Çocuğunun vaftiz töreni için getirilen difenbahya çiçeğinin kopan yaprağını bir kitap arasına koyan Merdenyan, bir süre sonra yaprağın çok estetik bir şekilde kuruduğunu fark etmiş. Bunun üzerine, kaligrafi sanatçılarına yaprağın üzerine eserler işleten Merdenyan, Kapalıçarşı'daki dükkanında sergilediği yapraklara özellikle turistler büyük ilgi gösterince çalışmalarını çoğaltmış. Merdenyan, bugün Türkiye'de istediği difenbahya yapraklarını bulamadığı için bu yaprakları ABD'ye giderek seralardan temin ediyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiç duymamıştım Nick Merdenyanı Sema Hanım..Hemen intenetten araştırdım..Hakikaten çok hoş şeyler yapmış..Paylaştığınız için çok teşekkür ederim..

      Delete
  4. Projeni merakla bekliyorum :)
    Dolunay ( Alanay ) beyaz kağıtlar arasında buharını kapattığı ütüyle kurutmuştu, ben de denedim, renklerini kaybetmeden pek güzel kuruyor...

    ReplyDelete
  5. Morla yeşil ne kadar yakışıyor birbirine ya..
    Bu çiçeklerden bardak altlığı da güzel olurdu..
    Aaaa bu arada Ayşegül, bizim davetiyemiz de kurutulmuş çiçeklerden yapılma -kurutulmuş çiçekleri ve eşimle fotoğrafımızı PVC baskıyla davetiye haline getirtmiştik:)- önümüzdeki günlerde evlilik yıldönümümüz, fırsatım olursa sizlerle paylaşayım, hem belki başkasına da fikir olur:)
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayınlasana hakikaten...Bu sıralar bu kuru çiçek işine daldım, neler yapılabilir diye kafa yoruyorum..PVC ile nasıl kaplattınız merak ettim..

      Delete
  6. Ben de bahçemde düşenleri toplar dekoratif olarak kullanırım. Sizinki de çok hoş olmuş...

    ReplyDelete
  7. Begonvil en sevdiğim çiçeklerdendir . Harika gözüküyorlar .
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Çok güzel kurumuş, rengi hiç bozulmamış. Harika görüyorlar.

    ReplyDelete