Saturday, January 4, 2014

Maviye dönüş..

Yazının başlığını aslında ''Bahar Geldi..'' diye atacaktım ama sonra düşündüm burası Datça, önümüzdeki günlerde etrafta her gün yeni bir çiçek böcek belireceği için, bol bol bizim buralara bahar geldi temalı postlar olacak, onun için adı maviye dönüş olsun.. Dün evdeki bütün yılbaşı aksesuarlarını, süslemeleri kaldırdımi, yavaş yavaş maviler ortaya çıkmaya başladı.. Özlemişim mavili beyazlı evimi..

Bu arada bugün pazardan yılın ilk nergislerini aldım..Size mis gibi kokularını yolluyorum..Neşeyle, keyifle geçsin haftasonunuz..



Actually I was planning to put the title '' Spring has arrived'' to this post but then I thought that as there will be lots of new flowers in the nature in the Mediterranean winter, I will make many spring has arrived posts in the coming days. So I named it as return to the blue.. Yes, I put all the red and green accesories to boxes until next year and started to return to the blue. I miss the white and blue atmosphere of my house..

Today I bought this years first narcissus from farmer's market.. I am sending you their delicious smell all the way from here.. Enjoy your weekend..



10 comments:

  1. Mavi huzur ve mutluluk.Eviniz; huzur ve mutlulukla dolsun..

    ReplyDelete
  2. Ayşegül abla aslına dönmüş senin ev.bu ev mavili beyazlı masal evi benim için.içinde daima güzel mssallariniz olsun.sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O masalların daha güzellerini senin için diliyorum..Sevgiler

      Delete
  3. Mavi rengi pek sevmem ama sizin eve yakıştığı kesin.
    Selamlar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Valla eskiden bende çok sevmezdim, hatta bir önceki evim koyu sarı ve bordo renklerde döşenmişti ama yaz evi, Akdeniz evi olunca bu renkler isteniyor..

      Delete
  4. Ayşegül mav nin bu tonunu en çokta senin fotoğrafların da seviyorum.Güzel haftalar.

    ReplyDelete
  5. Merhabalar;
    Ben maviyi eskiden hiç sevmezdim neden bilmem. Şimdilerde çivit mavisini ve pastel mavi tonlarını seviyorum. Mavi olarak fazla eşyam yoktur ama İzmir'deki evimizin bahçe katını ben de mavili beyazlı bir temada düşünüyorum umarım yapabilirim. Mavi Akdeniz havası demek daha çok sanırım, evlere yakışıyor ama onu ege havası da yapabiliriz:) Renkler hayatımızda yer aldıkça daha mutlu oluyoruz sanırım bu yüzden renkleri evin her yanına taşımak istiyorum. Nergisler bana hep anneannemi hatırlatıyor. Dün kameradan gördüm biraz onu, her geçen gün daha da yaşlanıyor.Bu tatil iznimizde yine ona nergisler almak ve kocaman sarılmak istiyorum. Eskiden nergisi ne kadar sevdiğini bile unuttu ama belki bu sefer hatırlar kim bilir. Bir de öğretmenlik yaptığım yıllarda nergis diye bir öğrencim vardı orta 3. sınıflarda, değişik bir çocuktu beni de pek severdi, o da gelir aklıma çoğu zaman. Bahtı bu çiçekler gibi güzel olur inşallah zor bir hayatları vardı umarım şimdilerde yüzü gülüyordur. Güzel anılarımı hatırlattığınız için teşekkürler. Sevgilerimle. Bahardan çalınmış güzel zamanların keyfini çıkartın bizim için de lütfen:)

    ReplyDelete
  6. You are so happy to have fresh flowers now, when we still buy them from the florist!

    ReplyDelete