Tuesday, June 10, 2014

2014 Üretimi..

Sahildeki Ev'in 2014 üretimi aromalı zeytinyağları bu yıl çok daha özel.. Her yıl internetten şık etiket arama derdine son çünkü bu yılki etiketler Sevgili Nagehan'dan.. Buradan kendisine çok çok çok teşekkür ediyorum..

Bu yıl çok hoş bir zariflik yaparak bu etiketleri benim için hazırladı.. Sizin göremediğiniz alttaki küçücük yazılarda da 'Bu yağların doldurma işlemi ''Sahildeki Ev'de el değerek yapılmıştır' yazıyor.. Ne kadar hoş değil mi?

Salatalarda,sebze kızartmalarında ve peynirlerde kullanmayı çok sevdiğim bu zeytinyağlarını her yıl yapıyorum. Yapımını daha önce burada anlatmıştım. Ancak bu yıl, özellikle peynirlerin üzerine koymayı sevdiğim biberiyeli olanı ayrıca ufak bir şişede yaptım. Nedeni ise biberiyenin çok güçlü olan aromasının zaman içinde diğerlerinin önüne geçmesi.. Hepsini böyle güzel şişelerde hazırlamaya çalışıyorum çünkü hem sofraya çıkartınca çok hoş duruyor hem de özellikle Ege, Akdeniz kıyısında yaşamayan dostlarıma harika hediye oluyor..


This year my aromatic olive oils are more special thanks to the new labels prepared by dear Nagehan.. Every year I search internet for olive oil labels but this year I have my own custom made ones..Thank you so much dear..

I made a post about their preparations and you could find it here... But this year I made rosemary in a seperate small bottle as the smell and aroma of rosemary is much stronger than the other ingredients. I love using them on salads, grilled vegetables and cheeses and its a great gift to give to my friends who are not living around this region..






17 comments:

  1. harika görünüyorlar :) bu muhteşem sunum insanda tadına bakmak için dayanılmaz bir istek uyandırıyor :) tabakları emaye olanlarından bir tabak zeytin, bir tabak domates, bir tabak da peynir alıp gelebilirmiyim :)

    ReplyDelete
  2. Süper olmuş! Bayıldım hem şişelere, hem etiketlere hem de zeytinyağına:))

    ReplyDelete
  3. Harikasınız. Yaşasın Ege ve Akdeniz mutfağı!

    Şişelerin formu çok hoş.

    ReplyDelete
  4. Cok hos olmus, ellerinize saglik : ) Guzel bir yaz dileyigle, sevgilerimle, Ozlem

    ReplyDelete
  5. çok iyi fikir, özellikle armağan olarak, ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  6. doğanın tüm nimetlerinden faydalanıp bu kadar lezzetli yağlar yapıyorsunuz etiketlerde bu işin fiyakası olsun:)
    umarım bir aylık kapalı ortamda bekleme süreleri dolmuştur:)
    şimdiden afiyet olsun, çok güzel görünüyor yağlar.
    sahildeki ev'e kucak dolusu sevgiler...

    ReplyDelete
  7. bayıldım Ayşegül...herşeye...inşallah bizim düzen oturunca bende yaparım böyle:)

    ReplyDelete
  8. Benim aromalılar da hazır. Ben de bir ara paylaşacağım. Gelsin 2014 yazı! Etiketler çok çok güzel, özenle hazırlanmışlar belli. Ayşegül, geçen yılki paylaşımında zincirli mantar tıpaya bayılmıştım, şimdi de oval şişeye.

    ReplyDelete
  9. Tarifinle sunuma hazırladığım yağlarım hariika oldu tekrardan teşekkürlr, sizinkilerde harika gözüküyor, etiketler de ayrı bir güzel olmuş...

    ReplyDelete
  10. Eşimin Japonyada oturan bir Türk hastası her yıl Türkiye'den şişe şişe zeytinyağı götürüyormuş çünkü Japonlar bayılıyormuş bizim canım aromalı zeytinyağlarımıza .Hele şimdi senin bu şık şişeleri görseler parfüm niyetine koklar koklar bi köşeye koyarlar vallahi !
    Harikasın ,ellerine sağlık ,tabii sevgili Nagehan hanım da öyle...

    ReplyDelete
  11. Ne kadar şık...

    ReplyDelete
  12. ısrarla isteğimi yineliyorum; lüüüüüttttttfennnnn" sahildeki evin dükkanı" hayata bir an önce geçsiiiiin :)))) O kadar beğendim ki; inan satışa çıkarsan ben hemen alırdım; tıpkı Bay sahildeki evin yaptığı askılık gibi ...Sanırım sen ne yapsam ve satışa çıkarsan ben hepsini alırım :)) sevgiler.
    Ünver

    ReplyDelete
  13. Çok şık olmuşlar..Her zaman ki gibi çok zarifsiniz :)

    ReplyDelete
  14. Zeytinyağına bile bu kadar özen göstermeniz gerçekten çok hoş.Onları etiketlemek böyle süslemek epeyce sabır ve azim istiyordur eminim :)).Keşke bunlardan satma imkanınız olsa kesinlikle ailemin denemek isteyeceğinden eminim.Her Çanakkale'ye gidişimizde en iyisini aranmaktan yorulduk çünkü.Belki bir gün böyle bir projeniz olur kesinlikle müşteriniz olurum :)).İyi günleeeer..

    ReplyDelete
  15. Az önce Evim Dergisinde harika fotoğraflar gördüm :) en sevdiğim renkler ile döşenmiş..ellerinize sağlık :) zeytinyağı da lezzetli gözüküyor..

    ReplyDelete
  16. Harika görünüyor :) Emeğine sağlık. Yakınlarda olsaydım mutlaka ziyarete gelirdim :))

    ReplyDelete