Tuesday, June 3, 2014

Enginar Sevmeyene...


Enginarın her türlü pişimine bayılan biri olarak, enginar hiç ama hiç sevmeyen Sevgiliye enginar yedirmek için önce güzel bir sofra hazırlanır, sonrada haşlanmış enginarın üzerine doğranmış dereotu, sarımsak, ceviz, bol zeytinyağ, biraz limon suyu ve tuz harmanlanarak pat diye konur.. O'da ''ya ben bunu hiç sevmem ama...'' diye diye yer...

Datça'da artık enginar mevsiminin sonuna geliyoruz ama şimdi İstanbul'da Bayrampaşa enginarı çıkar.. Özellikle karaciğere çok faydalı bu sebzeyi bol bol yemeyi ihmal etmeyin.. 

I love artichoke, but hubby isnt a great fan of it.. But finally I find a very simple receipe that he loves.. Boiled artichoke with a mixture of dill, garlic, crushed walnut, salt, lemon juice and olive oil on top.. Try it during the artichoke season, I am sure you will not be dissapointed..








8 comments:

  1. Enginarı hergün yese bıkmayacak biri olarak bu tarifi hemen kaydettim. Hep aynı şekillerde yemek de iyi olmuyor. teşekkürler bu tarif için.

    ReplyDelete
  2. Benim için de bir ziyafet olurdu ama sevgili eşim böyle yemiyor, yediremiyorum illa etli yemeğini yapmam gerekiyor :( Fotoğraflar enfes yine.

    ReplyDelete
  3. hımm ben çok severim üstelik daha dün yaptım:) afiyetler olsun..

    ReplyDelete
  4. Of of off, enginar sevilmez mi sevgili elinden yenmez mii.. elinize sağlık bu versğiyonu da tam benlik olmuş neden bazen farklı denemeleri sevmeme rağmen bende denemelerimi çoğaltamıyorum diye kızarım kendime.. Bak nasılda güzel olmuş hatta bana göre meze olmuş ( içmek gibi bir derdim olmasa da ben mezenin her türlüsüne bayılırım)elinize kolunuza sağlık kocaman sevgiler bıraktı o özenli masanıza ve sizlere..

    ReplyDelete
  5. Sunumu çok hoş

    ReplyDelete
  6. Ayşegül İzmir'de zeytinyağlı dolmasını da çok yaparlar..ben sakalını temizle, vs..uğraşamıyorum ama annem yaptığı an soluğu onda alırım:)))
    Bir de levanten bir arkadaşımdan öğrenmiştim: İtalyanlar enginarın sapını kesip, sakalını temizliyorlar. Sonra kaynar suda biraz haşlıyorlar. Ardından gorgonzola diye bir peynirle enginarın içlerini dolma gibi doldurup fırına veriyorlar..pişince de içinde eriyen peynire yaprakları batırıp batırıp sıyırıyorlar..ben yemedim ama tadının muhteşem olduğunu tahmin edebiliyorum..
    Senin de ellerine sağlık, harika görünüyor enginar..

    ReplyDelete
  7. Bende stokladım biraz dolaba. Çok severim, alp pek sevmez ama bir iki çatalda olsa tadına bakıyor. Mete de sever.
    Alaçatı dan gelirken almıştım çiçekli olanlarından. ne yaptım biliyor musun?? Dekor yapacağım diye çürüttüm caanımmm enginarları:((( vazoda bana baktılar günlerce, yemeğe kıyamadım sanırım. Ruhumu besledim:))

    ReplyDelete
  8. Böyle bir sunun asla reddedilmez ,çok zevklisiniz,elinize sağlık Ayşegül Hanım

    ReplyDelete