Sunday, September 28, 2014

Mevsimler iyice karıştı../Seasons..

Bu haftasonu Datça'da sonbaharı değil, tam da buraların kışını yaşadık.. Gri bir gökyüzü, deli rüzgar, ara ara gelen yağmurlar.. Halbuki Eylül denizin, güneşin en güzel, insanı en mest eden zamanıdır buralarda.. Mest olmak yerine, pantolonu, kazağı giydik, kapıyı pencereyi kapattık, ev de çay içip, elmalı pay pişirip, film falan seyrettik..

Sonra bu sabah yürüyüşe çıktığımda deniz kenarındaki sonbahar güzelleri kum zambaklarının biraz ilerisinde, ilkbaharın habercisi ilk papatyaların açmaya başladığını gördüm.. Geçen yıl ilk papatyaları Aralık ayında görmüştüm.. Doğanın da artık iyice kafası karıştı dedim.. Koparmaya kıyamadım ilk papatyaları, ama merak etmeyin böyle giderse, bir kaç güne bol papatyalı bir ''bizim buralara ilkbahar geldi'' yazısı hazırlarım ben size..

Keyifli bir hafta diliyorum..


On a normal year, September is probably the best season at the Mediterranean coast around here where the sea is calm and the sunis not burning..Its just a simple pleasure to enjoy the empty beaches.. However this year it looks like the mother earth decided to skip the autumn.. 

We had winter like weather this past weekend.. It was cold, rainy and grey.. So we enjoyed time inside with lots of tea, baked apple pies, watched lots of movies..

Then on my morning walk at the beach today, I saw that the first daisies which signals the coming of spring, right next to sand lilies - the autumn beauties.. Its sad to see that seasons are all mixed up..

Enjoy your week..









5 comments:

  1. İklim bariz değişti artık. Değiştirdik.

    Üzgün anne

    ReplyDelete
  2. Bodrum'da da durum aynı, Eylül Ekim ayı burası için sarı yazdır ama resmen kışı yaşadık son bir haftadır :(

    ReplyDelete
  3. sahildeki ev.... günlerin o güller kadar güzel geçsin. tomurcuk güllerin bugün içimi açtı.teşekkürler .. iyi bayramlar ,sevgilerimle emel.

    ReplyDelete
  4. Sonbahar ya da ilkbahar diye birşey kalmayacak artık sanırım. Dört mevsimin yaşandığı güzel ülkemizde sadece yaz ve kışı yaşayacağız herhalde yakında. Çok üzücü ama, tüm dünya insanları olarak elbirliği ile yaptık sonuçlarına da katlanmak zorundayız. :((
    Bayramda Kemer de olucam umarım biraz denize girebilirim :))
    Sevgiler :))

    ReplyDelete
  5. Yurt dışında yaşarken bu tel örgü sepetlerden vardı evimde. Türkiye'de bulamıyorum. Nereden aldınız?

    ReplyDelete