Tuesday, November 11, 2014

Haydi Balkona.../ Beautiful Day..


Dışarıda nasıl güzel bir hava var anlatamam size, hani yazdan kalma desem, öyle değil, bahar desem bahar değil, bambaşka bir şey.. Sabahtan beri sokaklardan içeri sokamıyorum kendimi.. Evde işler bekleye dursun, birazda fazla güneş gelmeden balkonun fotoğraflarını çekeyim dedim.. İki gündür yerleştik sayılır balkona, ve şu sıralar pek seviyoruz kendilerini, sabah, akşam burada oturuyoruz.. 

Daha öncede instagram hesabımda yazdım galiba, buraya hiç yeni eşya almadım.. Evin içindeki eşyalar oradan oraya taşındı durdu, ve ortaya böyle bir şey çıktı..

There is a beatiful day here, today.. I spent most of the morning outside, eventhough tons of house work waiting me inside.. Before the sun completely invades our verandah for the remainder of the day, I also managed to take couple photos after the renovation.. I did not buy any new furniture but played with the ones I already have.. I am really happy with the outcome..









Oradaki yeşil dolabı, hayal gücünüzü çalıştırarak lütfen hafif eskitilmiş ve beyaz görmeye çalışın.. En acil projelerimden biri o dolabı beyaza boyamak..

Just imagine the color of the green chest over there as white and a bit distressed.. That's my next project..





Bu arada balkonumuzun iki yeni kapısı da var. Hera kapısı ve Hestia kapısı... Kızların ikisi de çok mutsuz bu yeni düzenlemeden.. Sürekli kapı aç, kapı kapa, bize kapıcılık yaptırmaya çok alışmışlardı.. Anlayacağınız çok sıkı eğitim çalışmaları var şu sıralar Sahildeki Ev'de.. Hera ödül bisküvilerini falan çok anlamsız bulduğu için onun en büyük ödülü bir dilim sucuktur.. Şimdiye kadar neredeyse bir kangal sucuk bitirdik desem anlayın durumumuzu..

Now the girls are having their own doors in this new verandah.. To tell you the truth, they are not very happy with them, but some serious training is going on over here..


14 comments:

  1. çok güzel olmuş; kocaman yeni bir oda kazanmışsın ayrıca; kullanışlılık da cabası; şimdi orda olmak vardı; güzel demli bir çay içmek kış güneşi eşliğinde nefis olurdu...Güle güle otur sevgili Ayşegül...
    Ünver

    ReplyDelete
  2. Ayşegül, artık kışlar da pek keyifli geçecek o balkonda senin için. Hele yeni eşyalar almayıp eskilerini değerlendirmen daha bir hoşuma gitti. Şu geri dönüşümü ağzımıza dolayıp bir yandan da maalesef tüketim canavarlığına devam ediyoruz çoğu zaman. Senden feyz alınmalı :)
    Hele miniklerin yeni kapılarına daha bir bayıldım doğrusu...Sevgiler

    ReplyDelete
  3. çok güzel olmuş güle güle oturun. en son fotodaki kedi kapısı mı?

    ReplyDelete
  4. Tek kelimeyle bayıldımmm, harika olmuş. Güle güle musmutlu oturun, emeklerinize sağlık. O güzel balkonda keyifli yemekler, keyifli çay sohbetleri diliyorum Ayşegül... Sevgiler Sema:)

    ReplyDelete
  5. Böyle büyük ekrandan görünce fotoğrafları balkon ferah ferah daha da bir güzel görünüyor!

    Harika olmuş herşey, güle güle oturun tüm Sahildeki Ev sakinleri olaraktan:)

    ReplyDelete
  6. Uuu eski hali de çok nefisti ama tabii bu bambaşka. O duvarındaki iki tahta balıktan benim de var söylemiş miydim bunu:) En çok onları nereye koyacağını merak ediyordum. Camın arkasında kalmışlar ama yine çok güzel gözüküyorlar. Umarım Hera ve Hestia da çabucak alışırlar yeni kapılarına. Hatta sen bu yazıyı okuyana kadar alışmış olsunlar diye dilek tutayım:) Sevgiyle:)

    ReplyDelete
  7. Ayşegül her şey harika güle güle oturun . Ben başka bir yerden soru hazırladım . Çocukların kapısı tasmalarındaki çiple mi açılıyor? Biz de çok düşündük bu olayı ama çipli nasıl olacak? Öteki türlü başa çıkamayız zira bahçede kışla birlikte giderek artan bir kedi nüfusu var yine, onlar da içeri girmemeli . Bana yazarsan sevinirim. Sevgiler ve şimdiden teşekkürler !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilgün'cüm kedinin ki çipli, ama köpeklerde biz çipli kapı bulamadık.. Ancak biz kedininkini de pek beceremedik, Biz kapıyı aldık ve bunu tak diye pimapenciye verdik.. İçindeki kullanma kılavuzunu sonra okuduk.. Tam Türk işi işte :)) Ama bu çipli kapıların metal çerçevede olmaması lazımmış ki maalesef bizimki öyle oldu.. Dolayısıyla çip şu anda işlemiyor, bir takım zihni sinir projeleri üzerinde çalışıyoruz düzeltmek için.. Ama kullanan biliyorum... Bizim buradan bir komşu Datça'nın içindeki evinin bahçesinde 10-15 tane kedi bakıyor ama sadece 3 tanesi girebiliyor eve.. Bizde ondan özendik ama olmadı işte..Dolayısıyla yaptıracaksanız lütfen kullanma kılavuzunu okuyunuz :))

      Delete
    2. Çok teşekkür ederim :) Dilerim sorunu giderir rahatça kullanabilirsiniz. Günde onyüzmilyon kez kapı aç- kapa nedir çok iyi bilirim 😔

      Delete
  8. güle güle otur sevgili komşum,her detay çok zevkli , lakin kapı açıp kapamayı siz de özleyebilirsiniz, burada yaptığımız en önemli işlerden :))

    ReplyDelete
  9. Senin balkona bahar gelmiş bile,harika olmuş içim açıldı bakarken güle güle oturun.

    ReplyDelete
  10. Ne zamandır takipteyim sizi. Gün ortasında yoğunluktan boğulunca size, sevgili Ayda'ya ve Emel'e koşup soluklanıyorum bir nefes. Bir selam verip, güle güle kullanın demek istedim. Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  11. Sizi uzuuun zamandır takipteyim. Her sabah paylaşım yaptınız mı diye heyecanla bloğunuza giriyorum. evinizin yeni hali çok güzel olmuş. iyi günlerde kullanın inşallah. :)

    ReplyDelete
  12. Sevgili Ayşegül;
    Biliyorum beyazı çok seviyorsun. Ben de çok severim beyaz rengi. Balkonunda masan, sandalyelerin ve oturma bankın beyaz. Dekorasyonda beyazı bazı renklerle kırmak gerekir. Bence bırak doabın yeşil kalsın. Ayrıca yeşilin tonuda çok güzel. Mesela benim salonumda masam koyu kahverengi ahşap, sandalyelerim beyaz. Konsolum ahşap renginde, orta ve yan sehpalarım beyaz.
    Yani evde herşey beyaz olursa insanı rahatsız edebilir. Yinede sen bilirsin tabiki , düşüncemi belirtmek istedim. Karar senin, bence dolabı boyamadan önce lütfen düşün...
    Sevgilerimle
    Ebru

    ReplyDelete