Friday, November 7, 2014

Yeni çalışma odası.../ New study

Hani kimi geceler uyku tutmaz, yatakta döne döne proje üretirsiniz ya, işte öyle bir gecede çıktı bizim bu ufacık odayı, çalışma odası yapma fikri..  Çok ufak olduğu için hiç bir işe yaramıyordu ve İstanbul'dan getirip bu eve sığdıramadığımız eşyaları buraya doldurmuştuk.. İki kişilik bir koltuk, bir türlü kıyıp kimselere veremediğim kare bir yemek masası, daha bir dolu vırtı zırtı ile beraber bu odadaydı..

Koltuğu zaten tadilattan sonra yeni balkona koymaya karar vermiştim. Aman ver masayı da gitsin, birinin işine yarasın, eşyalara çok bağlanmamak lazım diyen sen değilmisin dedim, yatakta döne dururken... Zamanında kendim özel yaptırmıştım, pek bir kıymetliydi benim için, ama uykusuzluk böyle şeyler yaptırıyor insana işte..


Evde de çalışan ustalar var ya, sabah kalkar kalkmaz hemen onlarla birlikte, önce odadaki her şeyi boşalttık, sonra başladım oradan buradan eşya toplamaya.. Ama en önemli şey bu odaya uygun bir masa bulmaktı.. Allahtan onu da uykusuz gecenin ilerleyen saatlerinde çözmüştüm.. Balkonda yıkılan sedirlerden birinin kapağına dört tane hazır ayak monte edince bir kaç dakika içinde masa da hazır oluverdi.. Daha tam hazır değil, elime bir kutu beyaz boya alıp bir kaç saat geçirmem lazım burada.. Masanın kimi yerleri tekrar boyanacak, gözüme çok çirkin görünen bir kaç tane siyah siyah ayak var orada burada, onları halletmem lazım ama dayanamadım sizle hemen paylaşmak istedim..

Bir daha böyle derli toplu ne zaman olur burası bilemem...


Bu arada bir aydan fazladır süren ev tadilatımız yarın nihayet bitiyor.. Heyecanla yeni balkona yerleşmeyi bekliyorum, ve tabiki hemen de sizlerle paylaşacağım..


During the renovation of our house, I decided to organize this small room as a study or  a hobby room.. As it is so small we were using it as a depot for some furniture we brought from İstanbul but couldnt find a place to use here.. As soon as I decided to get rid of them, I started to decorate this room. The much needed table was made out of an old door.. I still need to spend couple hours with a can of white paint and a brush but so far I am so happy with the outcome and wanted to share it..




15 comments:

  1. Şuan evin en şirin odası zannımca :) Ardiye olmaktan çıktığı için, oda mutludur eminim. :) Ellerine, güzel fikirlerine sağlık!

    ReplyDelete
  2. Ne kadar güzel, ne kadar iç açıcı bir çalışma odası olmuş! Harikasınız! Güle güle kullanın!

    ReplyDelete
  3. Bayıldım :) Uyku tutmayan saatler ne verimli olmuş sizin için :)

    ReplyDelete
  4. Duvardaki sinek resmine kadar heer bir detay harika:) Güle güle oturun:)

    ReplyDelete
  5. Uyku kaçınca mı proje üretiyor zihin, yoksa gözünü kapatınca zihin proje üretmeye başlıyor ve heyecanlanıyorsun ve bunun sonucunda mı uykusu kaçıyor insanın? Ben bir türlü ayrıştıramadım bunu kendi adıma... Uyuyamamak beter bir şey ama neticede harika bir kararla çok güzel bir şey çıkmış ortaya... Keyifle kullanmanız dileğiyle...

    ReplyDelete
  6. Ahh ben bayıldım, beyaz, ışıklı, sevimli ve kullanışlı. İnsanın böyle kendine ait bir odaya çok ihtiyacı oluyor hayatın her anında. Ufak ve kullanılmayan ardiye olan odalar için süper bir çözüm üretmişsiniz. Oradan keyifle yazacağınıza, okuyacağınıza şüphe yok. Böyle ufak ve sevimli alanlar hayatımıza adeta yeni anlamlar katıyorlar bana kalırsa. Mutlulukla kullanmanızı diliyorum.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  7. bayıldım Ayşegül!! yakın olsak ben yapıverirdim boyamaları,sen de bana bi kahve yapardın...sonra zihni sinir bir kaç proje gelirdi aklımıza,dağıtıverirdik bu güzelim odayı...ferah, iç aydınlatan bir yer haline gelmiş..uykusuzluğuna kwsinlikle değmiş:) güle güle kullan,güle güle dağıt...

    ReplyDelete
  8. Şuan bu odaya tıkılmak ve çıkmamak istedim :) Pek bi güzel Pek bi iç açıcı pek bi sevimli olmuş.

    Ferah kahvelerinizi böyle güzel dekore ettiğiniz odalarda için :) Ve bir yudumda bu odada kahve içmeye heves edenler için alın ;)

    ReplyDelete
  9. I like the frames on the wall!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  10. Ayşegül çok sevimli olmuş, güzel, keyifli günleriniz olsun burada..
    Bizim de "rahatlama odası" dediğimiz bir odamız var...bilhassa havalar soğuduğu andan itibaren orada çok daha fazla vakit geçiriyoruz..ikimizden de çok fazla şey barındırıyor oda, birşeyler üretip, çizittirmek, uzanıp kitap okumak ve çalışmak için keyifli bir yer yarattık kendimize..bir gün topladığımda -havalar serinleyince kapsamlı bir temizlik yaparım artık:)))- paylaşmak isterim.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  11. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    ReplyDelete
  12. İmrenerek geziyorum sayfaları. Gerçekten çok zevkli ve yaşayan bir ev..Huzur dolu.Güle güle oturun.

    ReplyDelete