Monday, December 15, 2014

Runner out, Fırıncı Küreği in..../ Baker's Peel in..


Blog için çektiğim fotoğrafları bazen önceden planlıyorum, bazı bazı evin şeklini şemalini değiştiriyorum ama bazende tıpkı bu sabah gibi, gördüğüm şey çok hoşuma gidiyor ve daha doğru dürüst yüzümü yıkamadan, pijamalarımla falan fotoğraf makinesine sarılıyorum..

İşte bundan dolayıdır ki, fırıncı küreği projem daha tamamlanmadan karşınızda....




Bu sapları boyanmış fırıncı küreklerini ilk kez Refika Birgül'ün sitesinde görmüş ve bayılmıştım.. En son İstanbul'a gittiğimizde Eminönü'nde karşıma çıkınca hemen bir tane almıştım.. Aslında daha bende sap kısmını boyayacağım, şimdilik sadece astar boya var üzerinde ama sabah sabah çiçeklerimin güzelliğine dayanamayınca bitmeden çekiverdim işte..

Bunun üzerinde yemek servisi yapmak istediğim için tamamını boyamadım ama şimdi keşke bir tane daha alsaymışım diyorum, üzerinde daha farklı şeyler yapabilirdim.. Artık bir daha ki İstanbul seferine...




Bu kış anemonlar çok erken açmış, dün kapıdan geçerken bir komşumuz bıraktı.. Yaban mersinleri ise annemin yaptığı bir yürüyüşten.. Torba torba toplamışlar arkadaşlarıyla.. Biraz da bana düştü..


Most of the time, I planned my photo shootings before hand.. But today it was the opposite. When I woke up, I love how my flowers look like and grapped my camera while my pj's are still on.. So you will see my new baker's peel project unfinished.. I am still planing to put some design on it..

I love using runners on my table, but I think to use a baker's peel as a runner is a nice idea.. As I am also planning to serve food on it, I didnt paint the whole surface.. But I am thinking to buy another one and paint it all... 





13 comments:

  1. Datça'yı sevmek için pek çok sebebi olabilir insanın ve kesinlikle onlardan biri mevsimine göre evinizi şenlendiren çiçekleri bence.Çiçek almak diye bir kavram orada.Çiçek toplamak.Söylemesi bile terapi gibi.Kürek ,çiçekler o evde yaşayan her şey güzel.Mutlu haftalar Ayşegül Abla.

    ReplyDelete
  2. Ben de zeytine benzeyen şey ne ? Diye soracaktım ki...
    Sen fotoğraf çek her şekilde güzel oluyor zaten :)
    Fırıncı küreğine benzer şey Kemeraltında da varmış yazın eşim de alıp getirdi

    ReplyDelete
  3. Yazın yayla'ya, bizimkilerin yanına gittiğimde anladım. Doğal bir ortamda yaşıyorsan her yer fotoğraf karesi olabiliyor. Çiçek desen her yerde...parayla satın alanı döverler walla :)) resimler içimi açtı, harikasın :)

    ReplyDelete
  4. Merhabalar,
    uzun zamandir sessiz sessiz takip ediyorum sizi, bayiliyorum fotograflariniza. her biri gorsel bir solen.
    yaban mersiniiii, ne guzel reçeli ya da tarti olur simdi onun.
    Afiyet bal seker olsun simdiden, sevgiyle kalin!
    Sulti's
    http://asulti2000.blogspot.fr/

    ReplyDelete
  5. fırıncu küreğini ilk defa gördüm. değişikmiş.
    ankarada karşılaşırsam almalıyım..

    ReplyDelete
  6. küreğe mesafeli durup, yanından ayrılmayan evin kızları çok tatlılar:))
    hiç dikkatimi çekmedi, bulursam ben de gönderebilirim ayşegül'cüm.

    ReplyDelete
  7. ne kadar içaçıcı herşey,teşekkürler

    ReplyDelete
  8. O yaban mersinlerini nasıl kıskandım anlatamam. Şu fırıncı küreklerine bayılıyorum . Özellikle sapları çini desenli boyanmış olanlara . Bende istiyorum :)

    ReplyDelete
  9. Kaç zamandır Tahtakale'ye gidip fırıncı küreklerinin içine dalayım diyorum. İstanbul'da olduğum halde halen gidemedim, Ayşegülcüm sen Datça'ya götürmüşsün bile :) her şey yine harika görünüyor. Sevgiler...

    ReplyDelete
  10. Pisicik ne kadar da güzel çıkmış öyle!..
    Bayılıyorum fotoğraflarınıza. Hele aynı kareden on tane yayınlamıyorsunuz ya, en güzeli de bu işte.
    Her karede farklı bir anlatım, farklı bir nostalji.
    Fotoğraflarınıza bakarken beni yormuyor. İnsana keyif veriyor...
    Sevgilerimle...
    Ebru

    ReplyDelete
  11. fotoğraflar harika..Çiçekler harika..Orası harika..İnsanın böyle coşup da, o an doğaçlama çektiğinde çıkanların güzelliği bir başka:)

    ReplyDelete
  12. Elinize sağlık,bakışlar keyifli, bakışlar sevgi dolu olunca ortaya güzel fotolar çıkıyor...

    ReplyDelete
  13. Çok güzel dekorasyon,çiçekler,renklerin uyumu, yaratıcılık ,harika çekimler.Hepsinin sevgiyle yansıması (bizlere ).Şükran Kılınç

    ReplyDelete