Thursday, April 14, 2016

Nostalji yapalım..


Eski Vita tenekelerine ekilen sardunyalar efsanevidir biliyorsunuz.. İşte o efsaneden yola çıkarak bende teneke kutulara succulantlar ektim..Çok hoş, cici bici oldular vallahi.. Dediklerine göre tenekede çiçeklerde çok güzel gelişirmiş, göreceğiz bakalım..

 Geçen kış Tunus'a gittiğimizde oranın bir tür acılı sosu harissa'yı çok sevmiştik.. Böyle küçük küçük teneke kutularda da satılıyordu.. Hele üzerlerinde deniz manzaralı olanlarını çok sevmiştim..Tabii valize bir kaç tane atıp buraya getirmiştim.. İçleri boşalınca da atmaya kıyamamıştım.. Zaten atmaya kıyamadığım öyle çok şey var ki anlatamam.. İşte şimdi onlarda bir işe yaradı ve bu mini mini succulantlara ev oldular..


When we traveled to Tunisia last winter, I brought back couple small cans of their famous harissa souce..The cans were so cute and I coundnt throw them.. But now they become the house of my new tiny succulents.. I wonder if they are going to like their new home..



16 comments:

  1. iyi yazıyorsunuz güzel yazıyorsunuz artık blogla tanınıyorsunuz ve fakat dikkat ediyorum dahi anlamındaki de / da yı ayırmıyorsunuz. ha ben çok mu dikkat ediyorum yazarken, yok, etmem imla kurallarına dikkat ama siz artık bu işten kazanç sağlayan daha ciddi bir blog / instagram kullanıcısı oldunuz. mesela şu cümle '' İşte şimdi onlarda bir işe yaradı ve bu mini mini succulantlara ev oldular..'' onlar da, olacak. sanırım takipçileriniz de buna dikkat ediyordur.

    ReplyDelete
  2. Ne sevimli olmuşlar :) Tenekelerdeki çiçekler hep güzel görünmüştür gözüme. Biraz da hüzünlü..

    ReplyDelete
  3. Atmaya kıyamadıklarımız :) hepsi çok şirin ve tam yerlerini bulmuşlar... elinize sağlık.

    ReplyDelete
  4. Benim için de da yı ayrı yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Her daim içimi açıyor yazılarınız ve fotoğraflarınız bu bana yeter.... Keşke böyle konserve kutuları bulabilsem bende. Kutuları bu kadar güzelse sosları düşünemiyorum. 😊

    ReplyDelete
  5. Benim için de da yı ayrı yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Her daim içimi açıyor yazılarınız ve fotoğraflarınız bu bana yeter.... Keşke böyle konserve kutuları bulabilsem bende. Kutuları bu kadar güzelse sosları düşünemiyorum. 😊

    ReplyDelete
  6. Kutular ne sevimli öyle, atmaya kıyamamakta haklısınız. Çok cici olmuş...

    ReplyDelete
  7. Kutular ne sevimli öyle, atmaya kıyamamakta haklısınız. Çok cici olmuş...

    ReplyDelete
  8. Sanırım ben de atmaya kıyamazdım. :) çok beğendim .

    ReplyDelete
  9. Ah Bilecik'in kerpiç evlerinin camlarında ya da ahşap balkonlarında dizili sıra sıra teneke kutular ve içlerinde fesleğenler sardunyalar küpeliler... Bana ilk tayin yerimi hatırlattınız.

    ReplyDelete
  10. Kullanmadığım virgüller için sevgili Türkçemden ve hepinizden özür diliyorum zira klavyenin tuşları bozulmuş.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

  12. Hi !,i love you blog ,, you have a new follower
    Angelica

    ReplyDelete
  13. Ayşegül en sağdaki var ya..büyük kaba aldığında coşuyor:)
    Benimki de seninki kadar küçük bir kapta, epeyce sarktı..şimdi büyük bir kaba almak lazım..
    Senin saksılar süper olmuş, Le Petit Paris'ye bayıldım..

    ReplyDelete