Thursday, May 12, 2016

Bırak dağınık kalsın...

En son galiba Maison Francaise dergisi için bu fotoğrafları çektiğimde bu küçük odamız bu kadar derli topluydu.. Sonra İngiltere'den kayınbiraderim bizde gelip bir süre kaldı. O zaman bu odayı ona verdik.. O gider gitmez de ben odayı yine kolilerle doldurdum..

Bu Pazar günü Datça'da Sokak hayvanları koruma derneğine yardım amacıyla bir kermes/pazar var.. Genelde yiyecekler, içecekler ve ikinci el eşyalar satılan çok keyifli bir ortam oluyor..


Bu yıl bizde katılalım dedik.. Onun için evden satılabilecek bir sürü aksesuar ayarladım, kolilere yerleştirdim ama şimdi Pazar günü yağmurlu olacak deniyor, onun için iptal edilebilir.. Bende kolilerimle bir süre daha yaşamak zorunda kalabilirim anlayacağınız.. Ama eğer hava düzelir de iptal olmazsa ve sizde Datça'daysınız mutlaka bekliyorum.. Bizim evde gördüğünüz bir takım aksesuarlar, yıllar içinde yurtdışından taşıdığım bir sürü bişey bişey hepsi orada olacak.. 


Eğer bu kermeste biraz satış yapabilirsek, bizim kazandıklarımız da yine sokak hayvanlarına gidecek..  Datça'da yaşamaya başladığımızdan beri sokak hayvanlarını kısırlaştırmanın ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar görüyorum. Her kış o kadar çok yavru telef oluyor ki anlatamam, ki burası bir de sokak hayvanlarının Türkiye geneline göre çok daha rahat yaşadığı ve kış aylarında iklimin ılıman geçtiği bir yer.. İnsanlar yüzünden yaşadıkları sorunlar sadece yaz aylarında bir iki aylığına buralara gelip etrafta kedi köpek görmek istemeyen yazlıkçılardan oluyor.. Buna rağmen yavruların çoğu bir iki ay içinde ölüp gidiyor, sık sık doğum yapan annelerde arkalarından... Kısırlaştırılmış hayvanlar ise çok daha rahat, ve  uzun yıllar yaşamaya devam ediyorlar..

Snapchat hesabımda sokak köpeği Badem'i sık sık görüyorsunuzdur.. Dünya tatlısı inanılmaz bir sokak köpeği.. Kedilerle, insanlarla arası çok iyi.. Bizim Ares'in bile kankası oldu. Bir ay kadar önce onu kısırlaştırdık, tüm aşılarını yaptırdık... Amacımız eve alamasak da dışarıda ona uzun yıllar bakmak.. Bu kermesten kazanacağımız paralarla hedefimizde kısırlaştırmak, aşılarını yaptırmak için başka sokak hayvanları da var.. 

Neyse konuyu uzattım ama sanırım siz benim ne demek istediğimi anladınız.. Dolayısıyla eğer yağmur yağmazsa bu Pazar bu civarlarda olanları bekliyoruz..


2 comments:

  1. bu pazar orada olmayi o kadar çok isterdim ki. umarim güzel geçer.

    ReplyDelete
  2. sokak hayvanlarıyla ilgili sorun her yazlık bölgede var Ayşegül hanım,Yalova esenköy beldesinde getirilip bırakılmış özellikle köpekler kışın çok zor durumdalar hayata tutunmayı başaranlar şanslı... biz de hayatta kalabilmeleri için mama takviyesi yapıyoruz, ama kışın :( sevgiyle kalın...

    ReplyDelete