Tuesday, January 22, 2013

Yaz'dan Kalma Tatlar...

Annem Datça'ya bizden çok daha önce yerleşti. Sonrasında üç teyzem ve biz onun izlerini takip edenlerdeniz. Kışlarını da burada geçirmeye başladığında onun için bayağı endişelenirdik. Yalnız başına korkmuyor muydu, sıkılmıyor muydu, hastalanırsa ne yapacaktı gibi sorularımızla sürekli muhatap olmak zorunda kalırdı...

Ama kısa sürede daha önce hiç bilmediği bir dünya keşfetti. BRİÇ..Ay ben bu işi hiç anlayamayacağım diye sürekli şikayet etse de, derslerini ve ders çalışmayı hiç aksatmadı. Hatta hayatı boyunca bilgisayara elini değdirmemiş olsa da, on-line briç oynamak için bilgisayar aldı. Açmayı kapamayı, fareyi tutmayı öğrendi ve orada da briç oynamayı öğrendi. Her neyse tüm bunlar olurken çok hoş bir briç grubu oluştu. Özellikle kış aylarında hafta içi mutlaka toplanıp briç oynarlar, toplanamadıkları zamanda  internette bir briç sitesinde kendi masalarını açıp oynuyorlar. 



İşte annemin briç grubundaki bu hanımların alkol ile ilişkisi kırk yılda bir dostlarla yenen bir yemekte bir bardak şarap içmekten ibaretken, briç oyunlarında vaz geçemedikleri bir adetleri vardır. Ufacık bir kadeh ev yapımı likör içmek. Kışları onların yaptığı vişne likörlerini, yazları da kıştan hazırladıkları limoncello'ları içe içe bizde onlara özenip kendi likörümüzü hazırlamaya başladık.

İşte geçen hafta yaz sonu hazırladığım vişne likörünün açılışını yaptık. Ama tabii önce fotoğraflarını çektim..





Fotoğraflar için biraz styling yaptıktan sonra asıl içilecek şişe buzluktan çıktı..Aşağıdaki fotoğrafı da Ağustos ayında likörü hazırlarken çekmiştim.. Bugün Datça'da sabah bardaktan boşanırcasına yağmur yağdıktan sonra şıkır şıkır bir güneş çıktı.. Bugün sevgilerimin yanında 

HERKESE DATÇA'DAN GÜNEŞLİ HAVALAR  YOLLUYORUM...

5 comments:

  1. Bayılırım vişne likörüne, gerçi içecek olan herşeye bayılırım ben ya neyse:)
    Biz bir kez limoncello denemiştik, çok da güzel olmuştu ama nedense bir daha yapmadım.
    Bu yaz kesin vişne likörü deneyeceğim ama çok özendim:)
    Yazları bizimkiler de Altınoluk'ta oluyorlar oranın pazarından harika vişneler alabilirim hem...
    Size afiyet olsun benim içinde için bir küçük bardak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dün olmadı ama bu akşam üzeri küçücük bir bardak da senin için içiyorum Ayda..

      Delete
  2. Ev yapımı vişne likörü gibisi yoktur! Afiyet olsun! Fotoğraflar da çok güzel!

    ReplyDelete
  3. Ev likörü ne kadar farklı oluyor değil mi? Fotograflar da çok güzel. Afiyet olsun. Anneniz "gamyun" da mı briç oynuyor?

    ReplyDelete