Sunday, February 17, 2013

Daisies - Papatyalar




 Geçen gün Hera ile etrafta ekilmemiş tarlalara girip topladık bu papatyaları...Çiçek toplamak zaten burada bahar aylarının başlıca aktivitesi..Her yürüyüşte iyi kötü mutlaka bir şeyler toplayıp geliyoruz..Bu sefer topladıklarımızı annemin eski evinde bulduğum emaye bir kovaya yerleştirdim. Bir zamanlar bütün evlerde bu üçlü satılan kovalardan bulunurdu. İçinde un, şeker , pirinç vs saklanırdı..

Couple days ago we picked these daisies from the nearby fields  with Hera..Picking flowers is actually one of the main activities of this season..We are always coming back with something new from our daily walks..This time I put them in an enamel bucket, I found in the old house of mom. They used to sell them in sets of three for the storege of flour,sugar, rice etc..




Datça'lılar papatya'ya dallama diyorlar. Bu mevsimin en hoş yeşilliklerinden biri de dallama sapı.  Daha henüz çiçek açmamış körpe dallar toplanıp haşlanıyor. Üzerine zeytinyağ - limon suyu ikilisi ile harika bir salata oluyor. Gerçekten çok değişik bir lezzeti var. Ben çok seviyorum...

In Datca they called daisies as dallama. One of the best salads of this season is made from the fresh stems of daisies. After boiling, a simple olive oil and lemon juice salad dressing is perfect for this salad. It is really delicious and I love it..




Hava ara sıra Şubat ayında olduğunu hatırlasa da, gördüğünüz gibi artık buralara bahar geldi... Bu çiçekler tüm baharı özleyenlere...Dayanın az kaldı...

As you see spring is already here...and these flowers are for the ones who really miss spring.. Hang on, guys its almost here...

14 comments:

  1. Az kaldı ve ben her baharda bir başka güzelleşirim: )
    Çok güzel papatyalar...

    ReplyDelete
  2. Harika! Baharı özlemle bekleyenlerden biri de benim...ama nerdeee, daha kara kış buralar! Hollanda'dan selamlar...

    ReplyDelete
  3. Nasıl da güzel renkleri var! Açık sarıyla başlayıp içlere doğru turunculaşıyor. İstanbul'da da minik papatyalar yavaştan kendini göstermeye başladı.

    ReplyDelete
  4. coook güzel ama,çok severim ayrıca:)sevgiler
    omurinandi.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. papatyalar cok guzel onlardan corba yapiyor Japonlar Turkiye'de yetistigini bilmiyordum guzel surpriz oldu:) ben esas arkadan kollarini sarkitmis guzl bitkiyi merak ettim:)

    ReplyDelete
  6. nasıl güzel papatyalar bunlar
    Bahar gelmiş sizin oralara
    biz Ankara grisinde boğuluyoruz azcık da bize yollasana papatya :)

    ReplyDelete
  7. They are the same kind of daisies blooming in Rhodes this time of year and in the spring!

    ReplyDelete
  8. Çok güzeller,öyle canlı çekim olmuş ki,teşekkürler sahildeki ev.

    ReplyDelete
  9. Harika fotoğraflar:) içime çektim papatya kokularını ve Datça'nın esen rüzgarlarını!..ilk kez duyuyorum papatyadan 'dallama sapından' yapılan salatıyı!.tüm şifa doğanın içinde..sevgilerimi gönderiyorum sizlere...bahar esintilerini İst. a da gönderin olur mu...

    ReplyDelete
  10. Alanya'da yaşıyorum ben de, minik papatyalar kırlarda açtılar bile ki en sevdiklerimdir onlar, merhaba.

    ReplyDelete
  11. Baharı bekleyen kumrular gibi ....:)) bize de gelse artık

    ReplyDelete
  12. Buraların kışını da sevdiğim halde senin resimlere baktıkça baharı özler oluyoruuuuum :)

    ReplyDelete
  13. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Sizler de istanbul pimapen tamiri ve pimapen tamiri sitesinden ayrıntılı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

    ReplyDelete