Friday, March 22, 2013

Blog takibi.../ Blog followers


Malum haberi her halde duymuşsunuzdur... Temmuz itibari ile Google, Reader hizmetini kapatıyor..Bunun sonucu olarak bloglarımızda bulunan followers- takipçiler kısmı da ortadan kalkacakmış..Açıkcası ben Reader hizmetini hem takipçisi olduğum blogları izlemek, hemde diğer beğenip kaydettiğim bloglar için takip etmek için yoğun biçimde kullanıyorum. Her sabah kalkınca ilk işlerimden biri günün ilk çayı ile Reader'dan bloglarda ne var ne yok  bakmak olur.. 

Yaklaşık üç ay sonra bir anda takip ettiğim blogları  kaybetmemek için şimdiden çalışmalara başladım. Reader'ın yerini alabilecek alternatifler arasında en öne çıkanlar Feedly ve Bloglovin...Her ikisini de öğrenmek için denemeye başladım..Feedly blogları takip etmek için bana Reader'dan da iyi bir seçenek gibi geldi.Ekran kullanımı daha iyi, istediğiniz gibi gruplara ayırabiliyorsunuz, ve yabancı dil çevirilerinde sanki daha başarılı..Ancak görebildiğim kadarıyla sizin bloğunuzu kaç kişi izliyor, ve onlar kim bilebilmek mümkün değil... Bloglovin dizayn olarak Feedly'nin biraz gerisinde kalsa da, bloğunuzu kaç kişi Bloglovin aracılığıyla takip ediyor görebiliyorsunuz ama onlar kim bilebiliyormusunuz çok emin değilim...

You would probably heard about Google's decision to close its Reader service as of July. As far as I understand this will lead to dissaperince of followers gadget in our blogs.Actually I am a pretty good user of Reader as I am reading all the blogs I love and follow thru it.

So in order not to loose all the blogs that I love and enjoy reading I started to look to other alternatives. It looks like Feedly and Bloglovin are the favorite replacements of Reader. I started to use both in order to learn and assess..So far I love Feedly..It's layout is much better than Reader however it looks like you cant see who and how many people are following your blog...On the other hand you can see how many people following you thru Bloglovin but I am not sure if yo know who they are...
 Ben bloğumu kimler takip ediyor, öğrenmeyi çok seviyordum , dolayısıyla bloglarımdaki takipçiler kısmını çok özleyeceğim..Ama merak etmeyin, hepinizi hem feedly, hemde bloglovin'e kaydettim..Aslında sizler bu konuda neler yapıyorsunuz merak ediyorum. Bloglovin kullananlar olduğunu biliyorum, bana biraz bu konuda ipuçları verirseniz çok sevinirim..Bende yeni bir şeyler öğrendikçe paylaşmaya devam edeceğim..

I love knowing who are following my blogs so I will definitely miss the followers gadget..But dont worry, I wont loose you as I already add all my favorite blogs to my feedly and bloglovin accounts..Actually I am wondering what are you doing about this issue..I know that some of you are already using bloglovin, so I would appreciate some tips and help..


Bu arada yeni yaptığım kalemliğimi de göstermeden gitmem :))

On the other hand, I wont leave you without showing the new pencil holder I made this week..:))










14 comments:

  1. Çok güzel kalemliğiniz.Ben de bu duruma üzülüyorum.Gerçi yeni sayılırım ama olsun üzüldüm yine de. İyi hafta sonları.
    sevgiler

    ReplyDelete
  2. haydaa :( izleyenleri göremicez mi ayy çok kötü buu. bloglovine bi göz atayım en iyisi.

    ReplyDelete
  3. burada biraz ayrıntılı yazmışlar bir kaç seçenek var
    http://bloghocam.blogspot.com/2013/03/google-reader-kapatlyor-simdi-ne-olacak.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BlogHocam+%28Blog+Hocam+-+Daha+%C4%B0yi+Bloglar+%C4%B0%C3%A7in%29

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Çok alışmıştık iyi olmayacak. Kalemliğiniz nefis olmuş iyi günlerde kullanın.

    ReplyDelete
  6. Merhaba,

    Malesef çok alıştığımız bir uygulama kaldırılıyor. Ama buna da en kısa zamanda alışırız sanırım. Kalemliğiniz çpk güzel olmuş. Transfer yaparken hangi tutkalı kullanıyorunuz?

    ReplyDelete
  7. Oncelikle ellerine saglik,kalemlik coj guzel olmus.Dekupaj resmi de oyle..bloglovin konusunda da ben gecenlerde bloguma akledim ama nasil kullanacagimi ayrintili olark bende bilmiyorum.boyle radikal degisiklikler beni basta tedirgin eder zaten,bu da oyle oldu.

    ReplyDelete
  8. İki yıl önce bir sabah blogspot " pat!" diye kapanıvermişti herkes birbiriyle yardımlaşıp çıkar yol aramıştı,şimdi de reader yok olacak. Ben de sabahları hızlı hızlı readerdan takip ediyorum,sonra zamanım kalırsa tek tek dolaşıp yorum bırakıyorum. Şimdilik bir önlem almadım ama bakalım gelecek ne gösterecek?

    ReplyDelete
  9. Kalemliğe laf atmadan geçmişim , Olmaz ki ...
    Çook güzel olmuş beyaza devam!

    ReplyDelete
  10. Ben zaten kullanmıyordum,çokta üzülmeyin.İnsan herşeye alışıyor.
    Bu arada elinize sağlık,kalemlik çok hoş.

    ReplyDelete
  11. Thanks for the information. I didn't know about this. I will look into the two links. Love the pencil holder:)

    ReplyDelete
  12. Ben de readersız nasıl yapacağım kara kara düşünenlerdenim. Yeniliklere de biraz zor alışan bir yapım var. Bu arada kalemlikteki grafiği çok beğendim. Ellerinize sağlık..

    ReplyDelete
  13. Arkadaş ben daha yeni keşfettim ama.Sana değil gugıl a lafım :).

    ReplyDelete
  14. Bloglovinden takibe aldım :-)

    ReplyDelete