Wednesday, March 13, 2013

Çay Zamanı..../ Tea Time...


Bu sabah Datça'da harika bir güne uyandık...Kalkar kalkmaz yataktan fırladım, pırıl pırıl güneş, şakıyan kuşlar, havadaki bahar kokusu bahane, pijamalarımı bile değiştirmeden hemen internetin başına oturdum...Amaç kimseler bitirmeden Tchibo'dan bu haftaki hobi malzemelerinden sipariş vermek... Daha öncede yazmıştım galiba, biz burada kışın dükkanların çoğu kapalı Datça'ya 10 km, bizim için büyükşehir sayılacak Marmaris'e 60 km ve en yakın AVM'ye de yaklaşık 120 km uzaklıkta oturuyoruz.. Durum böyle olunca zaman içinde internette alışverişin canavarı kesildim...Bu arada hemen ekleyeyim Tchibo internette çok başarılı hizmet veriyor ve müşteri memnuniyetine çok dikkat ediyorlar..Uzaklarda yaşayanlara tavsiye ederim..

Today we woke up to a lovely day here...As soon as I open my eyes I fly off the bed...The beautiful sun shine, chirping birds, and the smell of the spring in the air are not the excuse for my early rise but internet...Before everyone  finishes I made  my orders from this week's craft goods from Tchibo..We are living 10 km away from Datça where most of the shops closed during winter months and the nearest big town Marmaris is 60km away. I think the nearest shopping mall is 120 km from here..So under these conditions I became the queen of internet shopping in recent years..





Daha sonra siparişleri vermenin dayanılmaz hafifliği ile güne başladım..Bu sıralar transfer tekniğine kafayı takmış durumdayım..Yere göğe transfer yapma projelerim var, ama hep böyle olur kısa süre sonra dikkatim başka yöne kayar ve 3-5 parça ile kalırım..Bu tepsinin de bu sabah son verniğini atar atmaz hemen bir çay koyup fotoğrafladım..Çok iyi olmadı ama ilk çalışma için fena olmadı deyip kendimi avuttum....Asıl büyük çalışmamı her halde ancak haftaya bitirebileceğim...Sonucu bende merak ediyorum bakalım nasıl olacak..

After succesfully completing my orders, I start the day...Nowadays  I am obsessed with transfer technique..I have projects of making transfer everywhere...But that's me, as I have a short attention span  to any subject, I will probably end with couple pieces..This is my first project, but it didnt come out as good as I intended..I am also working on a big piece, which I probably be able to finish next week...I am wondering how that one will come out....





I found the image from THİS great blog....

Transfer resmini BURADAN buldum....

32 comments:

  1. Hımm şimdi ben de bakıyorum Tchibo'ya. Haklısın internet satışı oldukça düzgün işliyor.Geçen yaz 2 adet şezlong sipariş ettim ben de 1 hafta içinde kapıya kadar getirdiler.

    Bu arada beyaz koltukların yakıyor :))) Kırlente bittim ama hangi eller işlediyse dert görmeye!

    Dekupaj zevklidir haklısın ben de geçen yıl çok yaptım ama bu yıl hevesim Kaf Dağınına kaçtı:( Söylemiş miydim? Ben çok ayran gönüllüyümdür!

    Sevgiler canım,güneşli günler!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koltuklarımı bende çok seviyorum, zaten görmemişin beyaz koltuğu olmuş hesabı sürekli her fotoğrafta varlar neredeyse :)) Tchibo'dan hakikaten çok memnunum, her hangi bir sorun çıktığında hiç ikiletmeden ya iade alıyorlar, ya da hemen yeniliyorlar...

      Delete
  2. Harika olmuş, elleriniz sağlık:) Geçen yaz Datça'daydık, gerçekten cennet gibi. Kardeşim de Marmaris'de yaşıyor, çok kıskanıyorum çok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kardeşiniz de Marmaris deyse, kim bilir belki ileride buralar sizinde eviniz olur...

      Delete
  3. Herşey nasıl da zarif, naif ve ayrıca neşeli. Tepsi çok iyi görünüyor. Bir ara yastığınızı -ve devamı da var, başka postlarda gördüm- yakın markaj yapar mısınız?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BU yastıkları geçen yaz burada pazardan aldım...Eski el işi hepsi..Köylerden falan toplayıp getirip satıyor adamın biri...Hemen yakın çekim yapıp paylaşacağım :))

      Delete
  4. harika görünüyor ayrıca yastık süper :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yastıkların detay çekimleri yakında geliyor...

      Delete
  5. Yazınızdan sonra Tchibo'ya baktım ve resmen çoştum: ) Ne güzel şeyler getirmişler, hepsine bayıldım.

    Bu transfer teknıgı dedıgınızın mukemmel olmuş halı nasıl bılmıyorum ama tepsi çok guzel gozukuyor, ellerınıze sağlık...

    Sevgıler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tchibo bu aylarda yıkar beni...Bir kaç hafta sonra da bahçe malzemeleri geliyor, şimdi de 4 göz onları bekliyorum :))

      Delete
  6. Blogunuz ne kadar zevkli.Büyük şehirde yaşayanlara inanın ilaç gibi geliyodur yani bana öyle geldi.Oralara gidemezsekte blogunuzu gezip gitmiş kadar oluyorum.Biraz nefes alıp şehir yaşamına devam:((
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok uzun süre bende oralarda olduğum için ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum :((

      Delete
  7. çok güzel yapmışsınız transferi bence kendinize haksızlık etmeyin.
    Büyük çalışmanızı da merakla bekliyorum.Sevgiler

    ReplyDelete
  8. Beyaz tutkunuzu bildiğimden bunlar bana çok manidar geldi.Ahşap boyamada beyaz boya sabır ister.Diğer renkler 2 kat yada bir katta ahşabı kapatırken beyaz renk 3 bazen de 4 kat boya ister.Dekupaj resmi de çok harika.Güzel günlerde kullanın..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklısın Rabia, beyaz çok zormuş, geçenlerde mavi bir şey boyadım, nasıl kolay kapandığına şaştım kaldım..Ama ne yapalım bir kere sevdik beyazı :))

      Delete
  9. Harika bir tepsi olmuş, burada göre göre kanım kaynamaya başladı şu ahşap boyama işine... Zor tutuyorum kendimi, ne zamanım ne de evde bu malzemeleri koyacak yerim var ama can çekiyor işte:))

    Fotoğraflar fevkuladenin fevkinde bu arada resmen mest oluyorum:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayağı bağımlılık yaratan bir şeymiş..Sürekli ne boyasam diye dolanıyorum, artık kendi evim bitti şimdi annemin evine falan sarmaya başladım :))

      Delete
  10. Bende sabaha Tschibo ile uyananlardanım..Tükenmeden renkli kurdelalarımı aldım....

    ReplyDelete
  11. What a lovely and dreamy atmosphere! Enjoy your day! :)

    ReplyDelete
  12. datça... kulağa ne hoş geliyor.şimdi orada olmak vardı:)

    ReplyDelete
  13. Blogunuza göz atınca bir gün komşunuz olmayı diledim :)

    ReplyDelete
  14. tepsiye bayıldım,
    yastığa da:)

    bir de beyaz kılıfların kumaşını çok merak ettim,
    sevgiler:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. İlk bloğa yazdığımda herkes bana aman ütü istemeyen bir kumaş olsun dedi..Bu da içinde bir miktar sentetikli bir şey ama daha henüz yıkamadığım için bilmiyorum...Sevgiler

      Delete
  15. Çok güzel olmuş, iyi günlerde kullanın. Yardıma ihtiyacınız varsa çağırın tarnsfer soymasını çok severim:)))
    sevgiler

    ReplyDelete
  16. Ben de Datça'yı çok seviyorum, Aktur'da yazları kalıyoruz, siz Datça'ya daha yakın bir yerdesiniz sanırım. Kışın orada olmak nasıl, çok merak ediyorum, denemek lazım. Siz kolay alıştınız mı?
    Sevgilerimle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Evet biz Aktur'a göre Datça'ya daha yakınız...Kolay alışmak mı?? Buraya öyle bir özlemle taşındık ki, alışma diye bir şey zaten hiç olmadı..İlk zamanlar gittiğimizde İstanbul'da 2 hafta falan kalırdık ama şimdi 2-3 gün içinde işimizi halledip kaçarcasına buraya dönüyoruz..Aslında biz galiba çok uzun yıllar geçirsek de İstanbul'a hiç alışamamışız..:))

      Delete
  17. Great place, Marmaris! I loved all the trips we did there, in 2007.

    I like your coffee table. Everything is so fresh, in white:)

    ReplyDelete
  18. merhaba,gecikmiş bir takipçiyim :) tepsi bence çok güzel olmuş ama o yastık yok mu... eline -zevkine sağlık işleyenin.
    sevgiler
    Müjde

    ReplyDelete
  19. Merhaba, ben de gecikmiş bir takipçiyim malesef.. Bu transfer yazılarını etrafındaki desenleri özetle bu yazı kompozisyonlarını nerden elde ediyorsunuz diye sorsam ? Yanıp tutuşuyorum transfer yapıcam diye :)) Yaşadığınız yere hayranım. Orda insan gerçekten nefes alabiliyor...
    Sevgiler

    ReplyDelete
  20. Hoş geldin sahildeki ev'e Özlem...Bu transferleri http://www.graphicsfairy.blogspot.com/ adresinden buluyorum...Öyle çok şey varki hepsine bakmak istersen şimdiden kendine bir kaç gün ayarla:)) Bu arada transfer için bazılarını ters basman lazım, bu konuda yardım istersen yaz lütfen...Yapacaklarını merakla bekliyorum...Sevgiler..

    ReplyDelete
  21. bende denedim transfer çalışması. çok keyifliymiş. henüz yayınlamadım ama çok yakında:)))
    tepsiyi çok beğendim, hatta gördüğüm beyaz ortamı çok sevdim:)
    güzel günlerde kullanın
    ayrıca Tchibo'nun hobi malzemelerini ben mi göremedim sitesinde. baktım ama!
    neyse, keyifli günleriniz olsun...

    ReplyDelete