Sunday, March 17, 2013

Kanaviçe yastıklar


Bu bloğu yazmaya başladığımdan beri, küçük evimizin orasından burasından fotoğraflar paylaşmaya çalışıyorum..Bu süre içinde kanaviçe yastıklarım  tam bir hit oldu...Hele beyaz koltuk kılıflarım gelince üzerinde adeta çiçek açtırdılar..Bu yazıyı aslında bana sorulan iki soruyu cevaplamak için hazırladım..İlki tahmin ettiğiniz gibi yastıklar.. Proje çantası bloğundan sevgili Eda için yakın çekimler yapmaya çalıştım.Bu güzelleri ise geçen yıl Datça pazarında civar köylerden topladığı eski el işlerini satan bir adam var, oradan aldım, sevgili annemde onları yastık haline getirdi..Hepsi hiç tanımadığım kadınların el emeği göz nuru, ve ödediğim ufak bedel asla verilen emeği karşılamaz ama sandıkta beklemekten kurtulup, bu kadar çok insan tarafından beğenildiğini bilseler her halde çok hoşlarına giderdi...

Since I started to write this blog I am trying to post different corners of our small house and since then my cushions became a hit. They look like a small flower field on my white couches..Actually, I am writing this post to answer 2 questions. As you expect first one is about my cushions. No, I did not make them but bought them last year from Datça's market. A seller is picking these hand made vintage pieces from the local villages and sells them. My mum sew them into a cushion. I probably paid so little for the work they put on these pieces but if they know they would probably be very happy that so many people love their work..







İşte kızların hepsinin toplu halde fotoğrafı.....Bu arada bilmem fark ettiniz mi ama sevgili geçenlerde benim boya çıkarıcı ile rengini açmayı denediğim, beceremediğim ve burada yazdığım sehpamızı dışarı çıkardı ve yarım gün çalışarak elektrikli zımpara ile halletti. Aslında beyaza boyamayı planlıyorduk ama bu ham hali çok hoşumuza gitti ve bir süreliğine böyle kalmasına karar verdik..Üzerine koruyucu amaçlı Turuncu Oda'dan öğrendiğim balmumu cila sürmek istiyorum ama gel de Datça'da bul bakalım. Koçtaş'da nedense bu ürünü internet üzerinden satmıyor..

And a group photo of them and you may also realize that we changed the color of our coffee table..It used to be a dark brown but hubby sanded it to its current raw wood color. We were planning to paint it to white but so far we love this color and probably stick with it for a while..


Bana sevgili ButikRabia'nın sorduğu bir soru da Tv sehpası ile ilgili. Özel bir hikayesi olup olmadığını merak ediyordu.Aslında hem yok, hem var..Yok kısmı Mudo'dan alınmış olması...Var kısmı ise benim ev ile ilgili iki büyük sorunumdan birine çözüm bulması... Üniversite'den mezun olup kendi evimi ilk kurduğum günlerden beri bir türlü yatak odası ve TV sehpası beğenemem ve aradan uzun yıllar geçse de beğenmediğim zoraki hiç bir şey almadım..Sonuçta televizyon hep farklı farklı şeylerin üzerine konup denendi hiç biri olmadı, sonunda Allahtan bu LCD televizyonlar her bütçeye uygun hale geldi ve ben ondan sonra hep onları duvara asar oldum..Taa ki bunu görene kadar...

Yatak odasını ise hala halledemedim, sürekli yeni bir şeyler deniyorum ama bir türlü oturmuyor..Bu kadar çok denememin nedeni ise hayatımın önemli bölümünün geçtiği bu odayı, standart ve simetri dışı bir hale getirip daha çok beni yansıtan bir yer yapma isteğim.. Aslında farkındayım herkes yatak odasına bir şekilde özen gösteriyor ama çoğu insan için bu mobilya mağazalarından alınmış, standart yatak başlı, simetrik başucu komodinli, zevke göre bir yatak örtüsü takımı serilmiş bir yerden öteye gidemiyor.. Şimdi orası ile ilgili yeni bir projem var ama Sevgilinin çalışmasını gerektiriyor bende onun eşref saatinin gelmesini bekliyorum...

The second question was about our TV set. I bought it from my favorite shop - Mudo and it solved an important problem for me..Since I graduated from university and establish my first house, I always have two decoration problems. First, I never liked the TV sets in the market and always use this and that but never satisfied., so most of my Tv's hanged on the wall but when I found this piece I immediately fall in love with it and a problem has been solved..

But I still couldnt solve my second problem. Our bedroom. I never  like the standart and symetrical bedroom furtinures in the market and want to make this place where I spend an important part of my life, more special, more me....I realize that so many people are really trying hard to make their bedroom special but unfortunately it doesnt go further than a standart headborad, two symetrical night stands and a nice cover on the bed...So I keep trying different alternatives thruout the years but so far nothing worked...Nowadays I have a new project which needs the contribution of hubby, so I am waiting ...



Link Party Notice:
I am joining to this fab party with this post..
http://thecharmofhome.blogspot.com/2013/04/home-sweet-home-115.html

24 comments:

  1. Hakikaten beyaz koltukların üzerinde çiçek açmışlar gibi görünüyorlar..Renkler çok hoş cıvıl cıvıl..Yapanların ve böyle zevkli hale getirenlerin ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. Değerlendirme şeklinize bayıldım, kıymet bilmek bu olmalı. Zaten evinizin ( maşallah diyeyim ) tarzı süper,bayılıyorum.Sağlıkla oturun.

    ReplyDelete
  3. Kızlar beyazın üstünde pek alımlılar gerçekten de...
    Bizim Bospa'da (Bostanlı Sosyete Pazarı) eski kaneviçeler satan yaşlı bir teyze görmüştüm ve tesadüfe işte o gün yanımda yeterli para yoktu. Bir daha da o kadar güzellerini getirmedi.Hep aklıma gelir ve kısmetsizliğime yanarım. Eskiye ben de çok değer veriyorum,yeni objelerle harmanlayıp kullanmak çok hoşuma gidiyor.

    Sahildeki Ev'den her şey o kadar güzel görünüyor ki ...
    Çok güzel bir hafta olsun size bize ve hepimize...

    ReplyDelete
  4. Beyaz kılıflarla koltuklar nefis olmuş, böyle beyaz koltukların üstünde rengarenk yastıkalrın verdiği haz ise paha biçilemez:))
    Altınoluk pazarında da böyle harika el işleri oluyor ama bir türlü tek başıma gidip ayeste ayeste gezemiyorum. Bu sene yapacağım inşallah...
    Süper bir hafta olsun...

    ReplyDelete
  5. Tv sehpası çok hoşuma gitti. Böyle orjinal eşyaları seviyorum ben de. İlerideki evim için ben de herşeyi kafamda canlandırır ama bir türlü yatak odasını düşünemezdim. Hiç sevmiyorum o mobilyaları. Ve biz de erkek arkadaşımla, sizin gibi daha çok onun işçiliğini göstereceği :) bir fikirde karar kıldık. Hem daha hoş olacak, hem de daha ucuz standart mobilyalara göre. Tv ünitesi olarak kullandığınız eşya bana a beautiful mess adlı siteyi hatırlattı. Onlar da bu şekilde çok hoş eşyalar yapıyorlar ve tarzları çok hoşuma gidiyor. Sizinle paylaşayım dedim :) Belki hoşunuza gidecek fikirler görebilirsiniz.
    Yastıklardaki işlemeler de harika. Kimler işledi kimbilir :) Eminim hoşlarına giderdi böyle değerlendiğini görmek. Sehpanız da çok güzel olmuş. Bu hali gerçekten daha hoş duruyor. İyi haftalar. Sevgiler :)

    ReplyDelete
  6. Tum detaylar ve eviniz çok güzelmiş...

    ReplyDelete
  7. Ne kadar hoş ve iç açıcı duruyorlar. Sizin ve işleyenlerin ellerinine sağlık:)

    ReplyDelete
  8. The cushions are so pretty with their traditional handmade designs and they look so great in your beautiful, cozy home!
    Have a lovely week!

    ReplyDelete
  9. The table looks very good, indeed!

    I like those cushions too! The colors are so vivid, it makes you think the flowers are for real. Here, women in the villages do also similar work. In old, traditional houses, they adorn the rooms.

    ReplyDelete
  10. beyaz kılıflara öyle yakışmışki bu yastıklar...
    güle güle kullanın:)

    ReplyDelete
  11. Bu kirlentler harika...Desenleri renkleri...Ne kadar emek isteyen isler.Tv sehpasi icin sordugum soruya cevap vermissiniz,tesekkur ederim.Bizde tv icin bir turlu unite alamamistik.En sonunda bu hafta eskiciden aldigim bir mobilyayi yeniledim.Bende siz gibi iste simdi oldu dedim.

    ReplyDelete
  12. KIRLENTLER NEFİS VE ÇOK YAKIŞMIŞLAR KOLTUĞA ... GÜZEL GÜNLERDE MUTLULUKLA KULLANIN İNŞALLAH

    ReplyDelete
  13. kırlentler harika iyi günlerde kullanın :)

    ReplyDelete
  14. Yastıkların hepsi birbirinden güzel. Teşekkür ederim bu göz ziyafeti için.
    Hep hayıflanırım, bana neden denk gelmez bu tür satışlar diye. Elden çıkarılanın kıymet bilene gitmesi rahatlatıyor beni sadece. Bir plastik leğene ne bakır kaplar değişildi. Fahiş fiyatlara satıldılar sonra. İşte onlar benim gibi, bizim gibi hergün sevip okşayacak ellerde olmalılar.

    ReplyDelete
  15. Ne sanslisiniz, ne güzel bir yerde yasiyorsunuz. Sevgiler
    Nesrin

    ReplyDelete
  16. mrb,benim merak ettiğim o koltuk kılıflarını diktirdinizmi yoksa hazırmı aldınız acaba kumaşın türü nedir diktirmeye kalksam duck bezi denilen kumaştanmı?cevaplarsanız çok sevinirim:)çokk tesekkür ederim şimdiden.sevgiler:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kılıfları diktirdim Zerrin, kumaşın adını cinsini bilemeyeceğim ama ütü istemeyen cinsten, kime sorsam herkes ama ütü istemesin yoksa perişan olursun dedi...Bende söz dinledim ve şimdilik gayet mutluyum...

      Delete
  17. merhaba bloğunuzu ziyaretimde kırlentlerinizi çok beğendim kılıflarınızla çok şık durmuş.Hemen bende kolları sıvayacağım.Goblen yapan biri olarak zor gelmez herhalde.hoşçakalın selamlar.

    ReplyDelete
  18. Kanaviçelere bayıldımmm!
    Ben de birara goblen sevdasına tutuldum, hatta bununla ilgili yazı bile hazırladım motive olayım diye:D.. sözüm ona ya ahşap boyayacak ya da goblen yapacaktım ama öyle bir kış geçirdim ki, ikisine de fırsat bulamadım..
    İyi günlerde kullanın..
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah benim de gönlüm bir o yana bir bu yana o kadar çabuk kayıyor ki...Allahtan bu kış ahşap boyamada bir şeyler yaptım, goblene de çok özeniyorum ama kafamdaki bir dolu projenin ve evdeki tonlarca malzemenin yanına bir de onu eklemek istemiyorum..Bakalım ne olacak :))

      Delete
  19. gezinirken blogunda bu guzellikleri nasil gormemisim diye dusundumm:)
    harika,,keyifli bir ortam olmusss
    tek kelimeyle gulerek otur o guzelligin icinde,,,,sevgiler uzak diyarlardan

    ReplyDelete
  20. Zıtlığın uyumu diye buna derim. Çok güzeller işleyenlerin de onları böyle güzel bir şekilde değerlendirenlerin de ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  21. Servis arabası görünümündeki TV sehpasını ve kanaviçe işlemeli yastıkları çok beğendim. Evinize çok yakışmışlar.
    Sevgilerimle
    Ebru...

    ReplyDelete