Sunday, March 17, 2013

Kırlarda...


Geçenlerde Wildpoppyfields bloğundan Nilufer çok hoş bir yorum bırakmıştı...Çiçek topladım diye yazdığım bir yazıya ''çiçek toplamak kelime dizinini bir an garipsedim, çiçek sahibi olmanın yolu çiçek almak değilmiydi?'' diye espirili bir yorum bırakmış....
Aslında ne kadar doğru bir tespit. İstanbul'da yaşadığımda benim içinde ne yazık ki çiçek sahibi olmanın tek yolu sadece satın almaktan geçiyordu ama burada öyle mi...hele bu aylarda her yerden çiçek fışkırıyor, her yürüyüşte toplayıp getirdiklerimi nereye yerleştireceğimi şaşırıyorum..
İstanbul'da kimi yerlerde kar yağdığı haberlerini aldığımız bu Pazar günü, biraz evvel toplanmış bu papatyaları, Kıbrıs akasyalarını ve başka bir post için resimleri saklanan Fransız lavantalarını, çiçek toplamayı özleyenler için Datça'dan gönderiyorum..
 Herkese iyi Pazarlar...

Couple days ago Nilufer from the wildpoppyfields blog left a lovely comment..When I wrote about how I picked flowers, she said ''İt is rather strange to read the idea of picking flowers,arent you suppose to buy when you want to have them..''
How true....It was the same for me .When I was living in İstanbul I didnt have the concept of picking flowers to have them but to buy...How ever things are quite different here...Especially during these months all kinds of flowers are bursting in the fields..I cant find enough vase to put all of them..
As we are hearing that there are snow in some parts of İstanbul, I am sending these daisies, Cyprus acacias and the French Lavenders that are not appearing in these photos to all my readers who miss picking flowers..
Enjoy your Sunday..







13 comments:

  1. Kırlardan benim içinde çiçek toplar mısınız.Memleketimde en çok özlediğim o.Burada apartmanlar arasında sıkıştığımızdan .Ve Ankara'da zor çiçek toplamak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. İstanbul'da da öyleydi parıldayan çiçek ama söz bundan sonra ilk topladığım çiçekler sana :))

      Delete
  2. misssss...tesekkürler, iyi pazarlar :)

    ReplyDelete
  3. özendim,
    fotoğraflanmasına daha da çok özendim:))

    ReplyDelete
  4. ne kadar hoş bir blog ,keşfettiğime çok sevindim ..Takipdeyim ,huzur verici paylaşımlarınızı...sevgiler

    ReplyDelete
  5. Güneyde olmanın en büyük avantajını doya doya yaşıyorsunuz..
    Oh miss gibi kırlar,çiçekler,bahar....

    ReplyDelete
  6. Ooooofff şu çiçek tarlasının içine bir dalsam zor çıkardım herhalde:)

    ReplyDelete
  7. Nasıl desem bilmiyorum,öyle imrendim ki size,illaki bizim de mi emekliliği beklememiz lazım?Çok şanslısınız.Benim de hayalim kendim yaşayamamış olsam da çocuklarıma ve torunlarıma en azından çiçek ,dalından meyve koparabilecekleri mütevazi bahçeli bir evimin olması.Muhabbetle...

    ReplyDelete
  8. bahar ne guzel seysin sen! Etrafimiz hep ciceklerle dolsun :)

    ReplyDelete
  9. Those daisy fields look lovely, and they remind me so much of the ones in Rhodes in the spring! Is that snow I can see on the peaks in the background? :)

    ReplyDelete
  10. Cicekler nasilda heryeri degistiriyorlar . Bende dun esimin getirdigi beyaz Frezyalari gidip gelip kokluyorum ve her seferinde gulumsuyorum.
    Umarim evinizden cicekler hic eksik olmaz

    Sevgiler

    Aslihan

    ReplyDelete
  11. fotoğraflar ve anlatım o kadar samimi ki sanki sizinle karşılıklı sohbet ediyormuşuz gibi. Bugün bodrum'a dönüyorum yağmur ilk işim kırlardan çiçek toplamak olacak.
    sevgiler

    ReplyDelete