Thursday, February 20, 2014

Eski Sandıklara, Yeni Hayat


Sabah gözümü açınca baktım hava bulutlu. Bir sevindim, bir sevindim anlatamam. Bende böyleyim işte güneşe sevin, buluta sevin... Niyetlendikten sonra sevinecek şey bulmak kolay.. Bir kaç gündür hava günlük güneşlik ya, bir avarelik yaptım anlatamam. Sürekli dışarlardayım, sanki eve girsem günah olacak.. Evde de yapılacaklar birikti ya, buluta sevinmem ondan..

Güneşli havalarda hiç olmazsa şu sandıktan bozma bahçe tepsisini bitirdim. Çiçek, böcek taşımak için ideal. Geçen yıl limon sandıklarından tekerlekli kutular yapmıştım. Buradan bakabilirsiniz.. Çok faydalı bir dağınıklık toplayıcısı olunca, Sevgili bunlardan birer tane her odaya yap demişti. Malum bizde sağlam tahta sandık bulmak zor, limon sandıkları ile uğraşırken bunu da bulmuştum. Çok sağlam görünce ben bununla da bir şeyler yaparım diye almıştım..

İşte önce Sevgili bir güzel zımparaladı, sonra dört köşesindeki tutamak yerlerini kesti ve yan taraflarına da ikişer delik açtı. Bunlar yapıldıktan sonra bana da sandığı beyaza boyamak, iki tarafına transfer yapmak ve kalın ipleri tutamak niyetine hazırlamak kaldı..

Saksıları, çiçekleri taşımak için pek hoş oldu bence...


Lately I made this garden tray out of an old fruit crate..After sanding it properly, hubby drilled holes on each sides.. Later I painted it to white and applied this lovely image..I used a thick rope as handels on both sides.. Now I could carry my pots and flowers in style :)) 

Lasy year I turned another crate to an organizer box. You could check it from here











22 comments:

  1. Yine harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  2. çok başarılı olmuş Ayşegül..bayıldım!! senin de sevgilinin de ellerinize sağlık..pinlerim ben bunu hemen:))

    ReplyDelete
  3. yüreğinize sağlık, ne güzel olmuş.. sandık bulmak ne zor iş gerçekten de.. ben de az sonra pazara gideceğim acaba düzgün bir sandık denk getirebilir miyim diye:)

    ReplyDelete
  4. Ben en çok buluta sevinirim. İş yapmak için değil ama, yanlış anlaşılmasın..Kahve, kitap, abajur ışığı, seviyorum koyu gri gökleri ben..

    Sandık süper olmuş, galiba bu kağıtları transfer yaparken girintili çıkıntı değil düz, dümdüz kesince daha iyi duruyor, bir sonraki sefer öyle deneyeyim bakayım..Ellerine sağlık

    ReplyDelete
  5. ayşegülcüm selam.sandığın içindeki pembe çiçeğin adı ne,sanki sardunyaya benzettim.minik yapraklı kaktüsünde çok güzel onuda nerden aldın. teşekkürler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembe çiçekler gül, sanırım İngiliz gülü familyasından. Bir de o kadar güzel kokuyorlar ki anlatamam.. Minik yapraklı kaktüsü ise bir komşununkinden alıp dikmiştim, hemen tuttu sonra da büyüdü de büyüdü.Hatta geçenlerde budadım biraz..

      Delete
  6. Ne kadar guzel ve kullanışlı olmuş. Ellerinize sağlık. Merak ettıgım uzerındekı yazıyı nasıl yaptınız? Sevgiler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yazıyı transfer tutkalı ile sandığın üzerine aktardım Asya.. İstediğin resmi yada yazıyı, pc'de ters bastırarak bu tutkal yardımı ile ahşabın üzerine aktarabiliyorsun..

      Delete
  7. Maşallah bu kadar güzel işbirliği yapan bir siz varsınız bir de Emel. Ha bir de Nohut kardeşler. Şimdi ben benim doktora söylesem "şunu deliver,şunu çalıver " diye ,Ne kadar beklerim artık orasını Allah bilir.
    Bu sabah Nohut'un son yazısını okuttum da "gör bak işbirliği nasıl olurmuş ,öğren " dedim. Ayyyy sonuçta bu kasa çok güzel ve işe yarar olmuş. Bana da lazım bunlardan onlarca hem de...
    Bulutlu günler dilerim o halde sana ♥

    ReplyDelete
  8. çok güzel olmuş,bende yapmak istiyorum saros'da
    eline sağlık

    ReplyDelete
  9. çok şık olmuş gerçekten, ellerinize sağlık :))

    ReplyDelete
  10. mutlu exclusive designFebruary 20, 2014 at 4:37 AM

    super olmuşlar....

    ReplyDelete
  11. başarılı işbirliğinizin devamını dilerim:))
    elinize, emeğinize, zevkinize sağlık.
    sevgiler

    ReplyDelete
  12. Elinize sağlık.Bu bahçe tepsisi bana yazı hatırlattı.Keşke yaz gelse de bahçelere,balkonlara çıkılsa.Böyle dekoratif tepsiler eşliğinde limonatalar içilse...Ayrıca, tepsideki succulent bitki de başka bir güzel.

    ReplyDelete
  13. Kesinlikle harika olmuş, tam sahildeki eve yakışır cinsten. Eşinizle olan yardımlaşmanız da çok hoş, emeklerinize sağlık. Sevgiler...

    ReplyDelete
  14. Süper olmuş.Çok zevkli bir çalışma.

    ReplyDelete
  15. Ayşegül Instagram'da gördüm, çok beğendim, ellerine sağlık!
    Bu ahşap boyama işinde zımparalama olayı çok angarya geldi bana, keşke zımparacı bulabilsem ben de bir tane:)))
    Ben de hava güzel diye eve girmiyorum neredeyse..Pazartesi'den itibaren yağmurlu, azıcık evde üretim yaparız artık:))
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahşap boyama atölyelerinde satılan hazır objeler için değil ama böyle sandıkdı, mobilyaydı zımparalamak için mutlaka elektrikli bir zımpara tavsiye ederim Ayşe. Başka türlü elde yapmak ciddi eziyet..

      Delete
    2. aaaa bilmiyordum elektrikli zımpara olduğunu…bin teşekkür ederim, çünkü artık evdeki kötü olan ufak tefek mobilyaları yavaş yavaş boyamak istiyorum..evet vallahi eziyet bu zımpara olayı..
      tekrar teşekkür ederim.

      Delete
  16. yine güzel hep güzel Ayşegül Abla.Hele ki o transfer baskı nasıl bir hava katmış tutacakları desen o apayrı bir tarz olmuş.Elinize sağlık ne güzel işbirliği ile harika işler çıkıyor ortaya.Yakışır sahildeki eve...

    ReplyDelete
  17. how nice...you should open a shop and sell your creative exercises :) it could be a great succes

    ReplyDelete
  18. Bayildim kelimesi begenimi ifade etmekte sonuk kalir..Sizi alkisliyorum ^_* sevgiler

    ReplyDelete