Saturday, February 22, 2014

Kalori Bombası...

Şu kaloriler haftasonu tatil yapsa ve sayılmasa ne güzel olur değil mi? Öyle olduğunu hayal ederek bugün çukulata parçalı kurabiye var blog'da.. Kendinize bir tatil verin, hemen yapıp fırına atın derim.. Benim için bu kurabiyenin olmazsa olmazı yumuşak olmasıdır, tarif standart ama yumuşak olması için sakın fırında 8-10 dakikayı geçirmeyin. Ben resmen saat kurup başında bekliyorum..

125 gr. tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 3/4 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı damla çıkulata

Tereyağ, süt, şeker, vanilya mikserde krema kıvamına geldikten sonra önce yumurtayı arkadan da un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Damla çukulatalar en son. İri ceviz büyüklüğünde, önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına verdiniz mi, muhteşem lezzet hazır...

Keyifli ve lezzetli bir haftasonu diliyorum.. 


Wouldnt it be nice if the calories dont cont on weekends.. Give yourself a break an assume it is and bake these chocolate chip cookies which are basically calory bombs.. Receipe is simple but if you like them moist just like me only allow max 8- 10 minutes in the oven.. As it is so important for me, I am usually setting the alarm..

125 gr butter
1 cup brown sugar
2 table spoon milk
1 package vanilla
1 package baking powder
1 egg
 1 3/4 cup flour
1 tea spoon salt
 1 cup chocolate

After beating the butter, sugar, vanilla and milk, first add the egg and then the flour, salt and baking powder. Chocolates are to be added last. Bake them 8-10 minutes in the pre heated oven of 200 degrees.

Enjoy a delicious weekend...







5 comments:

  1. ellerinize sağlık. yarın güzel bir sea side yürüyüş kaloriler uçar.ama lütfen sahildeki evin mutfağından bir iki resim yayınlayında, bu enfesler nasıl bir güzellikte yapılmışlar görelim .teşekkürler didem.

    ReplyDelete
  2. Afiyet olsun görünüş güzelse tadıbda güzeldir.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  3. ellerine sağlık Ayşegül..
    benim de misafirlerim var, misafirimiz bu konuda fena yetenekli, 2 gündür evde ne kurabiyeler pişiyor bir bilsen :/
    baktık ki bu lezzetlerden kaçış yok, biz de çareyi mümkün mertebe hareket etmekte bulduk:)))
    bu tarif daha az yağlı gözüküyor, bunu da boş kaldığım an deneyeceğim.
    teşekkürler

    ReplyDelete
  4. merhaba ben bu kurabiyeyi yaptım ama bütün kurabiyeler birleşti kurabiye keki oldu :) neyse çıkarınca dilimledim soğuyuncada bisküvi niyetine yedik :) acaba nerde hata yapmış olabilirim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah çok güldüm bu yorumu okuyunca.. Benim ilk yaptığımda aynen böyle olmuştu:)) Ya çok cıvık olmuştur, yada topları biraz büyük yapmışsınızdır.. Bundan sonra eminim çok iyi olacaktır.. Sevgiler..

      Delete