Sunday, April 6, 2014

Mutfakta Bahar..


Mutfaklara bahar bilumum renk, biçim, tat ve kokuda gelir ama benim için en üst nokta ne zaman taze kekik kırlarda, pazarda görülmeye başlar, işte o zaman tam bir bahar şenliğine dönüşür.. 

Önce sabah kahvaltısına bu dönemin özel yemeği, taze kekikli yumurta hazırlayacağım. Tarifini burada bulabilirsiniz.. Sonra da tabi şişe şişe kekik aromalı zeytinyağ. Onların yapılışınıda burada bulabilirsiniz..

Seviyorum şu baharı ...


Spring comes to kitchens in many shapes, colors, tastes and smells.. For me the highlight of this period is the appearence of fresh thyme in the fields and farmers market.

First I will make my special egg with fresh thyme for breakfast then I will prepare bottles of aromatic olive oil.. You could find egg receipe here and could check aromatic olive oil here..

I love spring..




5 comments:

  1. oh kokusu geldi misss...ben de ektim bahceye kekik...afiyetle yiyiniz...

    ReplyDelete
  2. muftağının renkleri güzel:))

    ReplyDelete
  3. Ayşegül beni ananemin kahvaltılarına götürdün..
    Biz çocukluğumuz boyunca hiç margarin yemedik Ayşegül..rahmetli ananem bir kase zeytinyağı içine kekik, kırmızı toz biber, nane, tuz ve limon eklerdi, biz de onu ekmeğe banar yerdik..annem hala yapar..şimdi otellerde ve bazı restoranlarda görüyorum, hoşuma gidiyor.
    Bir de "çingen salatası" vardır, mevsimi gelmek üzere..yaz aylarında kahvaltıda en çok yediğim şeylerden biridir, bir de yeşil biber közlemesi..
    Akşam akşam ne ağzım sulandı be:))))

    ReplyDelete