Thursday, May 8, 2014

Biriken Dergilere Son..

Dün sabah 6 gibi sahilde yürüyüşe çıktık Sevgili ile.. Soğuk havalarda ilk kulaklarım üşür benim sonra da ağrımaya başlar.. Bütün yürüyüş boyunca ben ellerim ile kulaklarımı kapattım, O'da bana söylendi durdu, neden kafana bir bere takmadın diye.. Halbuki bereleri falan Nisan başında kaldırmıştım ben..

Hava durumları böyle olunca yine bütün gün eve kapandık tabii ama bu sefer günü çok verimli geçirdim.. Evin içindeki dergiler, ordan burdan kesip, toplayıp dosyaların içinde biriktirdiğim kağıt kırpıntıları artık evin taşıma haddini ciddi boyutta aşmaya başlamıştı.. Önce hepsini salonun orta yerine yığdım, sonrada beğendiğim resimleri kırpmaya başladım. Kırptıkça'da beğendiklerimi eski bir spiralli ajandaya yapıştırmaya.. Dekorasyon dergilerinden kestiklerim bir yere gitti, konu ile ilgisi olmayanlar ise günlüğümün sayfalarında yeni hayatlarına başladılar..Etraf feci dağıldı, sonra toplaması, kalanları çöpe atması bayağı uzun sürdü ama kesinlikle çok eğlendim ve dağ gibi dergi ve kağıt yığınlarını aslanlar gibi devirdim, bir deftere çevirdim..

Havanın bugünde dünden pek farkı yok.. Bugüne de yeni bir şeyler bulmak lazım...


Yesterday we went to our daily walk at the beach around 6 o'clock in the morning... It was kind of freezing cold and as always my ears started to hurt at once.. Hubby kept nagging me about not bringing a cap..And I told him that we are living at the Mediterranean coast and its f... May..

Anyway, as it was obvious that I am going to spend the rest of the day inside, I decided to tackle the mountains of magazines and paper clippings which were slowly started to invade the house. With a glue, a scissor and an old spiral agenda , I managed to spend couple very happy hours and here are some of the results..

Today weather is the replica of yesterday so time to find new indulgences...










19 comments:

  1. Ne kadar yaratıcısınız. Harikasınız :)

    ReplyDelete
  2. Selam,
    Ben de geçen yaz benzer bir temizlik yaptım. Dergilerdeki sevdiğim parçaları alıp bir dosyaya tıktım. Sizin yönteminiz daha estetik tabi.
    Bakalım, kısmet, belki ben de bir albüm yaparım.

    ReplyDelete
  3. Selam,
    Ben de geçen yaz benzer bir temizlik yaptım, sevdiğim fotğrafları bir dosyaya tıktım.
    Gerçekten ortalığı epey bir topluyor.
    Umarım ben de sizin gibi bir albüm yaparım.

    ReplyDelete
  4. benimde kullanmaya kıyamadığım böyle bir defterim ve nereye koyacağımı bilemediğim bir sürü dergim var fikir çok iyiymiş

    ReplyDelete
  5. Bak bana hemen ilham verdin. Şu ikinci fotoda duran masa benim evdekinin aynısı. Yalova dan getirmiştik, hani çalışma masası yapmıştık boyayıp. Onun üzerine böyle iki raf nasıl güzel olurmuş.
    Fikir muhteşem,
    Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  6. Spiralli ajanda fikri çok süper:)) ben de taa lise yıllarımda gittiğim sinemalar için böyle bir defter hazırlamıştım. Gittiğim filmin gazete küpürü, bileti, afişiyle ilgili bir görsel yapıştırır, tarihi ve kimlerle gittiğimi not ederdim:) Nerede acaba o defter, bak aklıma düştü şimdi:)

    ReplyDelete
  7. Ben de çekmeceli hasır bir dolap aldım, bir gözüne dergileri, bir gözüne dergiler dışındaki kitapçıkları, bir gözüne de dergilerden kestiğim fikirleri doldurdum. Yakın zamanda benim hasırlar taşıdıkları ağırlıktan parçalanmadan, böyle bir çalışma yapmam lazım benim de..İşin kötüsü bende bunları miras bırakacak çocuk da yok, biraz daha yaşlanınca bağış yapacak bir yer bulsam da bağışlasam ilham verici kırpıntılarımı :))

    ReplyDelete
  8. Bayılırım dergi bakmaya kesmeye panolamaya ...benim müthiş rahatlatır..sanki meditasyon gibi terapi gibi..
    özlemişim ne zamandır yapamadım malum küçük bir fındık var evde 2,5 yaşında :)

    ReplyDelete
  9. Aynı işlemi yapıyoruz ben de deftere yapıştırıyorum:))

    ReplyDelete
  10. Ben de lisedeyken yapardım bu defterlerden, dekorasyona ilgim de böyle başlamıştı. Çok güzel olmuş sizinki de:)

    ReplyDelete
  11. emekli olmak istiyorum,böyle şeylere zaman ayırabilmek istiyorum :(
    evde bir sürü dergi var,ayıklamam gereken,uygun zaman bekliyorlar

    ReplyDelete
  12. Pinterest defteri olmuş bu:) Harika!!!

    ReplyDelete
  13. Ayşegül selam,
    Bende de defter değil de, bir dosya var..yıllardır beğendiklerimi kesip oraya biriktiriyorum, evde dergi enflasyonu olmasın diye..içinde hoşuma gidenler, yemek/salata, vs tarifleri, izlemeyi düşündüğüm filmlerin eleştirileri, vs.. var..bir de çok beğenip panoma yapıştırdıklarım var, onlar tüm zamanların favorisi:)))
    Geçen ay o dosyayı bir kere daha temizledim, artık bana çekici kalmayanları attım, yenilerini ilave ettim..genellikle dergilerin aylık zamanı geçince yapmaya çalışıyorum ama kimi zaman eş/dost istiyor, dergileri dağıtıyorum, temiz oluyor..
    Burası yarın da yağmurlu, ben bu ara çok fazla film izler oldum, tavsiye ederim..

    ReplyDelete
  14. Güzel bir derlemece olmuş sizin için, emeğinize sağlık bende emel gibi kendime ne fikir çıkarırım diye düşünürken raflarda gözüm kaldığı gibi evirip çevirip bakmak istedim defteri elime alıp, mutlu hafta sonları diliyorum..

    ReplyDelete
  15. Süper fikir! Elinize sağlık

    ReplyDelete
  16. Merhabalar;
    biriken eski dergileri bu şekilde değerlendirmek hem çok akıllıca hem de çok eğlenceli bir fikir. Görsel olarak harika görünüyorlar, hem yer kaplamıyor hem de düzenli temiz pak duruyorlar. Bende burada biriken dergilerimde aynı yöntemi uyguladım. Türkiye'ye dönünce yine bu tip bir yöntemler fazlalıkları elemem gerekecek..
    Fotoğraflar harika, dergideki görseller de çok güzel, tunus kapıları da gördüm mavi mavi, ben de çok seviyorum onları:)
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  17. çok güzel olmuş, bayıldım. Ben de değerlendirmek istedim hemen evdeki eski dergileri, fikir için teşekkürler, sevgiler:))

    ReplyDelete
  18. Çok güzel bir scrapbook daha buldum burada, yaşasınnnn :) (Cafe Craft İstanbul :))

    ReplyDelete