Sunday, June 1, 2014

Evim EVİM'de ( ve perde arkası..)


100 sayısının her halde pek çoğunu aldığım EVİM dergisinin 100. sayısında bu ay biz varız.. Kendim defalarca döne dolaşa aynı kareleri çeksem de, insanın kendi evini muhteşem çekilmiş fotoğraflarla bir dergi sayfalarında görmenin tadı bir başkaymış.. Bu güzel ve keyifli çalışma için EVİM dergisine buradan bir kez daha çok çok teşekkürler..

This month our house is featured in the 100th issue of the decoration magazine EVİM..  Although I took many photos of my home for the blog, it was such a great feeling to see your house in the pages of a magazine.. 



Şimdi gelelim perde arkasına...  Günseli Hanım'la bir kaç kez mesajlaştıktan sonra çekim için detayları ve tarihi hesaplamıştık ve ben ajandama Mayıs ayının son günlerinden birini işaretlemiştim..

Nisan ayının son günlerinde ben daha, çekime nasıl olsa bir ay var diye rahat rahat otururken, Datça'dan instagaramda yayınladığım bir fotoğrafa, Günseli Hanım ay ne güzel 3 gün sonra bizde oradayız diye bir mesaj atmaz mı... Benim buradan attığım çığlık İstanbul'a ulaşırken, hemen ama biz bir ay sonraya anlaşmıştık diye mesaj attım.. Onun attığı çığlıkta buraya ulaşa dursun, bir kaç saniye sonra telefonda bulduk birbirimiz.. Uçak biletleri alınmış, otel ayrılmış yapacak bir şey yok..

Tahmin edebileceğiniz gibi o 3 günde karı koca deliler gibi çalıştık.. Tüm saksılara çiçekler ektik, balkonları açtık, kışlık eşyaları kaldırdık, kısacası normal şartlarda aheste aheste 1 ay içinde döndüğümüz yazlık halimize 3 gün içinde dönüverdik.. 

Çekim günü, neredeyse günün büyük bir kısmı elektrik kesik olmasına, onlar için yaptığım börekleri, çörekleri pişirememe rağmen hem çalıştık, hemde çok eğlendik.. İbrahim Bey, benim asla çekmeyi beceremediğim evin en karanlık köşelerini, adeta güneş ışığı altındaymışcasına çekerek beni mest etti.. Hala kurmaya çok üşensem de, fotoğraf çekerken tripod kullanmanın anlam ve önemini çok değerli bir fotoğrafçıdan öğrenmek ise bu günün bonusu oldu..  

Akşam saatlerine kadar, hem çalıştık, hem yedik içtik, hem bol bol muhabbet ettik.. Bizim için çok keyifli bir gün oldu.. Ve tabii bu güzel günün anısı da EVİM dergisinin 100. sayısı oldu.. Kesinlikle hep saklayacağız..






Bu arada evin diğer sakinleri, bizim dört ayaklı kızlar ne yaptı derseniz, kedi Hestia akıllı uslu kendisine gösterilen yerde oturmayı başardığı için bu özel sayıda, kendine bir yer buldu.. Ama Hera, onun için en geçer akçe, dilim dilim sucuk rüşvetine rağmen, her zaman olduğu gibi poz vermeyi reddetti ve günün büyük kısmını, en sevdiği şeyi yaparak, aşağıdaki gibi geçirdi.. 





39 comments:

  1. ne güzel bir armağan bu, size de bize de.Selamlar.

    ReplyDelete
  2. Selam Ayşegül hanım evim dergisini aldım. Merakla ; zaten bir kısmını bildiğim öykünüzü ve ev halini okudum. Burada öykünün kalan kısmını okumak ayrı bir zevk . Yaşanılan bu öykünün aşamalarını bilmek beni mutlu etti. Güzel evinizde mutlu sağlıklı nice yıllar.

    ReplyDelete
  3. Ayşegül hanım..Çok sevindim sizin adınıza. Evim dergisini her ay mutlaka alırım.Bu ay tanıdık , beğendiğim bir evi görmek çok mutlu edecek beni..

    ReplyDelete
  4. Ben de bu gün aldım muhteşem kareler var

    ReplyDelete
  5. tebrikler,emeğinin daha da güzel keyiflerini yaşaman dileğiyle

    ReplyDelete
  6. Müthişsiniz gerçekten harika işler çıkarmışsınız :)

    ReplyDelete
  7. emeğinin karşılığı gelmiş, çok da şık olmuş, ne mutlu komşucuğum..

    ReplyDelete
  8. hem sizin hem Evim'in sıkı takipçisiyim. ikinizi bir arada görmek çok güzel olacak. sevgilerimi yolluyorum.

    ReplyDelete
  9. dekorasyon dergilerini sıkı takip etmeme rağmen Evim dergisini önceleri beğendiğim söylenemezdi; ancak son 3 aydır ben de takipçisi oldum ve haziran sayısını mutlaka alacağım. Benim geçmişteki hayelimi gerçekleştirdin Ayşegül. Hep bir dergiye çıkmasını isterdim evimin. Perde arkası derken derginin ilk sana ulaşması nasıl oldu onu merak ettim? Blogdan mı bulmuşlar...Ünver

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog geğil, instagram dan buldular Ünver

      Delete
    2. Yorumunuzda keşke ilk önce bir tebrik ile başlasaydınız ya da çok sevindiğinizi belirten bir cümle kullansaydınız. Ama içinizden gelmediği yazdıklarınızdan belli oluyor. İnsanları başarılarından dolayı takdir etsek ne güzel olur değil mi?
      Gülay

      Delete
  10. Tebrikler gerçekten ne de güzel bir gurur bu sizler için...

    ReplyDelete
  11. tebrik ederim bende, bu ayda gidip bu dergiyi almak farz oldu:)

    ReplyDelete
  12. Ne hoş bri anı olucak sizin için...dergiyi alıcam :)
    mutlu bir hafta diliyorum

    ReplyDelete
  13. Dergiyi aldım ve keyifle önce sizin evi okudum:))) çok güzel çokkkk:)))

    ReplyDelete
  14. Her detayıyla ayrı bir güzellik katmışsınız dergiye, tebrikler, sevgiler...

    ReplyDelete
  15. Evin renkleri kim bilir dergide nasıl güzel görünüyordur. Hemen alıp, doya doya bakıp okumalı...

    ReplyDelete
  16. çok güzel. tebrik ederim. sevgiler...

    ReplyDelete
  17. Merhabalar;
    Ne kadar da güzel bir haber bu böyle, ne mutlu. Neyse ki bu ay ben de Türkiye'ye geliyorum, evim dergisini hemen edineceğim ben de. Eviniz zaten harika, masal gibi, eminim dergide de ne hoş görünmüştür tüm beyazlığıyla ve renkli detaylarıyla. Eğlenceli bir çekim olmasına da sevindim doğrusu, hep merak etmişimdir bu tip işlerin nasıl olduğunu, öğrenmiş oldum bir parça da sayenizde, kimbilir belki günün birinde benim evime de gelirler:) Ne heyecanlı bir duygudur kim bilir:) Okurken bile heyecanlandım..
    Fotoğrafları görmeyi bekliyorum sabırsızlıkla.
    Çok sevgiler

    ReplyDelete
  18. Çekim keyifli oluyor Ayşegül,insan çok şey öğreniyor ama dört ayaklı çocuklar strese giriyorlar. Bizim evde de bir belgesel için 2 kez çekim yapıldı geçen yıllarda - hatta en güzel sürpriz fotoğraf sanatçısının benim eski bir öğrencim olmasıydı - Yine de çok güzel anılar bırakıyor değil mi? Daha önce de dediğim gibi senin evini dergide görmek beni inanılmaz mutlu etti,sanki o eve defalarca konuk olmuşum gibi...

    ReplyDelete
  19. Tebrikler Ayşegül! Önce sevgili Emel sonra sen... İlk söylediğin andan beri derginin yeni sayısının çıkmasını bekliyordum. Hafta sonu bir türlü alamadım, bugün akşamsa çayımı koyup koltuğa kurulup sindire sindire bakmayı planlıyorum. O Hera'yı yerim bitiririm ben!

    ReplyDelete
  20. Tebrik ederim, yine her zamanki gibi cok hos kareler..( dilim dilim sucuk rusvetine Bayildim:)) hemen Annemi arayacagim bu ay sayisini kacirmasin, onumuzdeki ay Turkiye de olacagim keyifle bakacagim sizin zevkli evinize, Evim dergisinde. Sevgiler, Mehtap

    ReplyDelete
  21. kesinlikle dergiye basılacak bir eviniz oldugunu dusunuyordum zaten.Evim dergisini her ay alıyorum , bu ay özel olacak,tebrikler,sevgilerimle

    ReplyDelete
  22. ah ne güzel bir gün yaşamışsınız Ayşegül :) ben perde arkalarını daha çok seviyorum sanırım... sevimli ve eğlenceli hikayeleri barındırıyorlar...Hera yine yapmış yapacağını..amaaaan banane,ben keyfime bakarım tarzı yatışından bunu anladım:))

    ReplyDelete
  23. ne güzel, keyifli bir armağan! ben de hemen koşup alayım dergiyi ;))

    ReplyDelete
  24. Eminim neşeli olduğu kadar çokta heyecanlı geçmiştir fotoğraflara bakarken ben bile heyecanlandım dergiyi henüz almadım ama en yakın zamanda alıp ilk işim o sayfalara bakmak olacak senin adına çok mutlu oldum gönülden tebrik ediyorum.

    ReplyDelete
  25. çok güzel bir anı olmuş dergiyi ben de alırım merak ettim

    ReplyDelete
  26. Ne guzel bir haber. Keske yurt disinda olanlar icin baskisi olsaydi... Kamera arkasinin eglenceli gecti belli. Sizin adiniza cok sevindim.

    ReplyDelete
  27. Tebrikler :) Ne kadarda keyifli geçmiş. Çok severek okudum.
    Dergi elimde :) Her bir satırını özenle okuyacağım ;)

    Sevgiler..

    ReplyDelete
  28. O güzellikleri blogdan takip ediyordum, şimdi de dergideki resimleri merak ettim. Hemen alıp bakacağım:) Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  29. Ne kadar heyecan ve gurur verici bir şey. Sizi tebrik ediyorum. Verdiğiniz yemek tarifleri, ev, bahçe dekorasyonu olsun sizi takip ediyorum. Sizin adınıza çok sevindiğimi belirtmek istedim. Artık Evim dergisinin bu sayısını hatıra olarak uzun yıllar saklarsınız.
    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Ebru

    ReplyDelete
  30. İnsanlar birbirini tanımadan nasıl da yorumlarda bulunuyorlar; iyi ki "dergiyi aldığımı ve çok çok beğendiğimi söylemek için" tekrar yorum yazmaya karar vermişim de o zaman gördüm Gülay Hanımın yorumunu:(( Neyse sevgili Ayşegül'ün bloğunu en çok ve en severek takip edenlerin başında gelirim ve bunu da defalarca da söylemişimdir. Umarım Ayşegül de yanlış yorumlamamıştır beni !
    Ayşegülcüm kendine haksızlık etme o kadar güzel fotolar çekiyorsun ki inan dergidekilerle aynı kalitedeler ama beyaz sayfalarda daha farklı bir anlam yükleniyor tabi ki. Çok büyük bir zevkle ve beğenerek okudum; tebrikler ve de sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adımı yazmayı unutmuşum Ünver :)))

      Delete
  31. Ayşegül çok tebrik ederim, ben daha alamadım dergiyi yaa..
    Ama eminim ki senin fotoğraflarından çok ta farklı değildir, senin fotoğraflar 10 numara 5 yıldız çünkü!
    Bu tripod konusunu 1 hafta içinde duyduğum 3. kişisin ama tembelimdir ben -fotoğraf makinesi ile bile yeni yeni sevişiyoruz, sen biliyorsun:))- tripod falan uğraşamam..
    Yarın pilates dersinden sonra boş vaktim var, dergiyi alıp çay/kahve keyfi yapmayı planlıyorum..
    Sevgiler

    ReplyDelete
  32. Ayşegülcüm çok sevindim, tebrik ederim.
    Hemen dergiyi aldım baktım doya doya. Nasıl keyifli bir çekim olduğunu tahmin edebiliyorum. Günseli de, ibrahimde harika ve çok keyifli insanlar. Onlar da buradan selam olsun.
    Fotoğraflar çok güzel, evin çok güzel. Bakmaya doyamadım, ayrı bir keyif verdin sağol varol.
    Sevgilerimle

    ReplyDelete
  33. Merhaba, dergiyi dün aldım ve evinize bayıldım. Gözüm, gönlüm açıldı. Ellerinize sağlık. Yürekten tebrikler.

    İletişim için bir mail adresi vermeniz mümkün mü? Sormak istediğim bazı şeyler var dekorasyonla ilgili:)

    ReplyDelete
  34. Ben henüz dergiyi almadım ama eminim eviniz güzeldir..Blogda çektiğiniz fotoğraflardan ne kadar zevkli olduğunuz belli.Her zaman takipteyim :) Sevgiler..

    ReplyDelete
  35. merhabalar...aysegul hanim
    tesadufun bu kadari:)bugun sizin denizden buldugunuz ahsaptan yaptiginiz askiliya sanirim yorum yollamistim
    biraz evvel bu ayin evim dergisi gecti elime:))))))))
    hizli hizli ne var ne yok diye gecerim once,,,sayfalari
    o hizin arasinda sizin askiya gozum takildi..aaaaa dedim aynisi olamaz
    incelemek icin sayfalara dondum..
    bazen ne kadar ince nuanslar oluyor..buda onlardan biriydi sanirim
    cok hos tesadufler ,,,beni mutlu ettiniz bu gun
    evinizin tarzina,,yasama mekaniniza bayildim
    ben size colettenin sayfasinda ratlamistim ilk..
    cok uzattim galba,,,sefasini surun o guzel yerlerin,evinizin
    kocaman sicacik sevgiler,,,

    ReplyDelete