Eğer hafiften mutfak özürlü ben, en kolay ve en lezzetli çilekli kek bu diyorsam lütfen inanınız ve derhal biraz çilek alıp mutfağa yollanınız.. Hatta daha önce iki kez yaptım ama fotoğraf çekmeye dahi dayanamadı, o kadar çabuk bitti anlayacağınız..
Orjinal tarif Pınar'ın ve bende bire bir uyguladım.. Gereken malzemeler çok az..
- Çok büyük olmayan bir kase şeker
-Aynı kase ile un
- Aynı kase ile yıkanmış, kurulanmış ve ikiye bölünmüş çilekler
-Oda sıcaklığında 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket krema
Yumurta ve şekeri mikserde bir kaç dakika karıştırdıktan sonra, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda biraz daha çevirip, önceden yağlanmış tepsiye yada ufak bir borcama hop diye döküyoruz.. Üzerine bastırmadan çilekleri pıt pıt diziyoruz ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırın veriyoruz.
Kek 30-35 dakika fırında pişerken, biz çayı demlemeye başlıyoruz..
Fırından çıkınca daha sıcak sıcakken üzerine buzdolabından çıkardığımız kremayı bir fırça yardımı ile sürüyoruz. Orjinal tarifte yarım paket denmiş ama ben daha az kullanıyorum..
İşte bu kadar, ister ılık ılık, ister soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..
This is probably the easiest and the most tasteful fresh strawberry cake that I have baked so far.. İngredients and the procedure is so simple..Original receipe is from here..
- 1 small bowl of sugar
- Flour with the same bowl
- Washed, dried and sliced strawberries with the same cup
-3 eggs in room temprature
- 1package vanilla
- 1 package baking powder
- 1/2 package milk cream
Beat sugar and eggs couple minutes, then add the flour, vanilla and baking powder.. Pour the mixture in a greased small pan.. Put the strawberries on the mixture and bake for 30-35 minutes at 170 degrees in a pre heated oven..
While it is still warm, apply some milk cream with the help of a brush..
Hopr you will enjoy it as much as I do..
nefis görünüyor. bugün de pazardan çilek almıştım. deneyeceğim mutlaka. teşekkürler :))
ReplyDeleteÇok davetkar görünüyor ve yanında dondurma ile hayal ettim de hımm kesin yapmak lazım.Ya da boş veriyim ben seyredip doyayım kalori hesabı yaparak ağzımın tadını bozmayım değil mi.Afiyet bal olsun size Ayşegül Abla.Mutlu hafta sonları...
ReplyDeleteçok lezzetli görünüyor, afiyet olsun ;)
ReplyDeleteşimdi gidip krema almak istiyorum. malzemeyi hop diye dokup, pıt, pıt cilekleri dizme işi tam bana gore:)) bayilirim pratik tariflere:)) ellerine saglik.
ReplyDeleteÇok lezzetli görünüyor! Sunum da harika. Ellerinize sağlık.
ReplyDeleteBekleyin geliyorum desem, kalmış olabileceğini hiç sanmam, cok lezzetli gözüküyor. Kesin bitmistir. Biraz daha ki sefere :)))) afiyet olsun.
ReplyDeleteBen bunu 2 sene önce falan denemiştim Pınar'da görüp. Ya çilekleri fazla koydum ya da kremayı ama sonuç fırın kabından çıkmayacak kadar yumuşaktı. Bir daha da denemedim. Ama şimdi görünce yine canım istedi :) Bir kez daha şans vermeli :)
ReplyDeleteÇilek mevsimi geçmeden denenmek üzere not alındı :) ellerinize sağlık.
ReplyDeletePratik bir tarif . Nefis görünüyor elinize sağlık . Sunum , çekim harika Ayşegül Hanımcım 😊 ❤
ReplyDeletethanks for sharing, I like it this blog information
ReplyDeletePınar'ın bu ilginç tariflerine bayılıyorum, tam çalışan bayanlar için hızlı ve lezzetli:)
ReplyDeleteI like it this blog information
ReplyDelete