Saturday, January 23, 2016

Haftasonu hali...

Son iki yıldır Datça'da kışlar sanki artık daha soğuk ve daha uzun geçmeye başladı sanki... Bugün de öyle.. Baksanız dışarıda şıkır şıkır bir güneş var ama soğuk insanın nefesini kesiyor, ellerini yüzünü donduruyor.. Bizim tüylü çocuklarda tam takım evde.. Sabah bir ara aceleyle çıkıp tuvalet işlerini hallettiler şimdi sobanın etrafına sıralandılar.. Minik Ares'te bu yıl ilk kışını geçiriyor.. Diğer dört kardeşinin hiç biri yaşamadı ne yazık ki.. En son çok tatlı bir kız kardeşi vardı ona da biz bakıyorduk ama onu da bir ay kadar önce köpekler öldürdü.. 


Bizimkilerin keyfi dört dörtlük ama kış ayları her yerde sokak hayvanları için çok zor geçiyor.. Datça gibi ılıman bir iklime sahip yerlerde bile çok telef oluyorlar.. Geçen kış yine böyle havaların aniden çok soğuduğu bir gecenin sabahında, çöp tenekelerinin yanında donup kalmış kediler görmüştük.. Bir yere sığınmak yerine, çok aç oldukları için daha açık ve rüzgar alan bir yerde olan çöp tenekelerine yemek aramak için gelmişler ve orada donup kalmışlardı.. İnanılmaz üzülmüştüm.. Bu yıl o olayın etkisiyle özellikle soğuk havalarda gündüz saatlerinde elimden geldiğince bir şeyler vermeye çalışıyorum ama hepsini doyurmak öylesine zor ki..  Aman ne olur sizde özellikle soğuk günlerde biraz yemek bırakmayı ihmal etmeyin onlara..




For the last two years, winters here at Datca are much longer and colder.. It is one of those days today.. So we are enjoying home time with our fury kids.. Our little one Ares enjoying his first winter under warm blankets but the stray ones trying to live outside are not as lucky as him.. His 4 other siblings couldn live to see these days.. Please dont forget to put some water and food for them especially on cold days.. 

6 comments:

  1. İçim acıdı yine 😢
    Bizim burada yemek veren arttı sanki Ayşegül.
    Hepsine yetemeyiz biliyorum ama sabah - akşam öncekine göre 2 katı kuru mama bırakıyoruz biz de... Sular donuyor asıl sorun o. Geçende sabah suları tazeledim nasıl üşüştüler görsen... Karınlarını doyurmuşlar ama hepsi donduğu için su bulamamışlar garibanlar...
    Ilık günlere inşallah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eger suyun icine birkac damla zeytinyagi konulursa su donmuyormus, bikac yerde oyle okudum umarim ise yarar..

      Delete
    2. Eger suyun icine birkac damla zeytinyagi konulursa su donmuyormus, bikac yerde oyle okudum umarim ise yarar..

      Delete
  2. Best place to be in this weather. I went out without my gloves this morning and couldn't feel my fingers for an hour afterwards.

    ReplyDelete
  3. Bu soğuk havalarda dışarda olan hayvanlara bende sizin kadar çok üzülüyorum. Hele donarak ölmeleri çok vahim. Dün 4-5 kediye yemek verdim. Ama bu şekilde çözümlenemez. Çünkü çok fazla sokakta yaşayan hayvan var. Devletin tüm kedi ve köpekleri kısırlaştırması lazım. Bu şekilde 10 yıl sonra sokakta yaşayan hayvan olmayacak. Evinde hayvan beslemek isteyen de gidip satın alacak. Gelişmiş bütün dünya ülkelerinde bu böyle. Kedi ve köpekler dışarıda sahipsiz aç ve sefil bir şekilde yaşamıyorlar. Yıllardır Türkiye bu sorununa bir türlü çare bulamadı. Olan bana, size, bizim gibi insanlara oluyor. Duyarlı insanlar bu hayvanları beslemek zorunda kalıyor ve ölümlerine üzülüyor ve mahvoluyoruz. Sonuçta acı çeken biz oluyoruz. Sokak hayvanlarının sadece kısırlaştırmasını bile yapamayan bir devletten daha neler bekleyebiliriz acaba?
    ozumebruli

    ReplyDelete
  4. Kesinlikle çok üzücü, bizim sitemizde elinden geleni yapıyor. Etrafımızda bir sürü can var. Ancak, bizim etrafımızdakilerle iş bitmiyor ne yazık ki. :(

    ReplyDelete