Monday, January 11, 2016

Kış pikniği için..

Datça'da kışın güneşin havada parıldadığı, rüzgarın neredeyse hiç esmediği güzel havalarımız oldukça bol olur.. Dün de o günlerden biri olacağını umarak, bahçede ya da deniz kenarında ufak bir piknik yaparız diye planlamıştım.. Ama havanın planları başka olunca, pikniği balkona taşıdım.. Bir kaç tane İsveç sandviç tarifi denemek istiyordum.. Hepsi çok leziz olunca sizlerle de paylaşmak istedim..




Evde malzemeniz varsa aniden gelen misafirleri ağırlamak içinde bence çok güzel bir alternatif oldu.. Ekmek olarak sevgili arkadaşım Güner'in pişirdiği ekşi mayadan yapılma ekmek kullandım.. İnce ince dilimledikten sonra üzerine genelde tereyağ sürülmesine rağmen, sevgili de bende çok tereyağ sevmediğimiz için labne peynir sürdüm..


 İlki ve en kolayı somon füme ile yapılan.. Füme somon, üzerine bir kaç kapari ve ince bir dal dere otu.. Süslemek içinde ufak bir limon dilimi.. Somon füme çok severim onun için çok sevdim bunu..


İkincisi yumurtalı.. 3 adet sert haşlayıp soğuttuğum yumurtayı 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık mayonez ve bir çay kaşığı köri  ve tuz dan oluşan karışımın içine iricene doğradım.. Ve bol kepçe ekmeklerin üzerine koydum.. Ben üzerine sadece ince kıyılmış maydonoz koydum ama ufak domates parçaları ve soya filizleri ile de süsleyebilirsiniz


Avokadolu olan üçüncüsü için önce ekmeğin üzerine bir kaç yaprak ıspanak koydum, üzerine ince dilimlenmiş avokado ve incecik dilimlenmiş turp.. Bu sandviçe neredeyse tüm tadını veren şey ise üzerine serptiğim za'atar denilen bir baharat karışımı.. Yapımı çok kolay ve hava almayacak bir kavanozda aylarca saklayabilirsiniz.. 4 yemek kaşığı düşük ısıda kavrulmuş ve soğutulmuş susam, 4 yemek kaşığı sumak, 2 yemek kaşığı kekik ve biraz deniz tuzu..

İçeride yada dışarılarda ailecek, ya da arkadaşlarla yaptığınız bir kış pikniğinde mutlaka deneyin bunları derim.. Sizin başka böyle güzel ve kolay sandviç tarifleriniz varsa aman bana yazmayı da ihmal etmeyin..

Şimdiden afiyet olsun...





8 comments:

  1. Yumurtalı olan, favorim olacak gibi. Şimdiden heyecanlandım. :) Çok öptüm!

    ReplyDelete
  2. Çok güzel görünüyorlar Ayşegül...Ekmeğimi bu kadar şımarttığın için teşekkür ederim :)

    ReplyDelete
  3. Ne özenli ne keyifli tatlar! Özendim şimdi ;)

    ReplyDelete
  4. Ekmeği de o kadar ozlemisken. Muhteşem olmuş hepsi afiyet olsun.

    ReplyDelete
  5. Tarifler çok değişik. Teşekkürler
    Ozumebruli

    ReplyDelete
  6. Sandviçlerden ziyade çay takımına bayıldım. Nerden aldınız acaba?

    ReplyDelete
  7. Ayşegül Hanım merhaba,
    Yazılarınızı ve resimlerinizi hep keyifle takip ediyorum. Ben ve eşim de emekliyiz. İstanbul'da yaşamaktayız. Datça'ya gelmeyi hatta yerleşmeyi çok düşünmekteyiz. Marmaris, Selimiye, Bozburun'a gelmişliğimiz var. Ama Datça hep gitmek isteyip de gidemediğimiz bir yer. Bu sene Datça'ya gelmek istiyoruz. Sizin bulunduğunuz yer Datça merkeze ne kadar uzaklıkta? Bir de oralardada ev kiralamak (10-15 günlük gibi) mümkün mü? Mail adresim bilgekumova@gmail.com. Bana yazabilirseniz memnun olurum. İnternetten biraz araştırdım ama oralarını hiç bilmediğimizden rastgele kiralama yapmak istemiyorum.
    Sevgiler selamlar.

    Bilge (sadekahvekeyfi.blogspot.com)


    ReplyDelete