Wednesday, January 7, 2015

Sıcak sıcak içecekler... Hot drinks..

Hava buzzz gibi olunca, pek dışarı çıkamıyoruz.. Buralıların dediğine göre uzun yıllardır böyle soğuklar olmamış.. Bugünde bütün gün sürekli sıcak sıcak bir şeyler hazırladım durdum.. Önce hep içmeyi sevdiğim limonlu, taze zencefilli çaya bu kez biraz bal ekledim.. Boğaz ağrılarına iyi geliyormuş.. İşe yaradı galiba..




Öğle yemeği niyetine ise taze taze pişmiş, siz fotoğraflarda göremeseniz de dumanı üzerinde kırmızı mercimek çorbası, ama illaki de bir adet kereviz ve biraz da biberiye ile pişmiş olacak.. Üzerine de biraz tatlı biber, biraz limon suyu ve zeytinyağ.. Nefis ve sıcacık..



Siz nasıl geçiriyorsunuz bu soğuk günleri merak diyorum.. İnsan eve kapanınca malum sürekli yeme içme hallerinde.. Yarına da biraz bol baharatlı sıcak şarap yanına kestane kızartmayı planlıyorum.. Siz burada yayınladığım sağlıklı içeceklere bakmayın, yoksa bugünkü abur cuburdan onlara sıra kalmadı..

Hele bir de yaptığım tatlılar ve kurabiyeler var ki, kesin bir kaç kilo aldık ama onlar artık bir başka yazının konusu olsun.. Bu soğuk Datça akşamından hepinize sıcacık sevgiler yolluyorum..




It's really freezing cold here.. We havent experienced these low tempratures for a long time here at the beach.. Although its sunny outside we are mostly prefer to stay inside due to cold.. Today I made lots of  hot drinks.. First one is a ginger, lemon and honey tea.. They say its pretty good for sore throats and I think it works..

Later I made,  some red lentil soup, but always with some rosemary and celery with some hot pepper, lemon juice and olive oil on top.. They say its going to be cold again tomorow, so I am planning to make some gluhwine and roasted chestnuts..  I am not telling all the junk food and the sweets we consumed all day long.. It looks like we will end up with couple extra pounds after a cold week.. 


4 comments:

  1. Gerçektan çok lezzetli görünüyor, gerçi ben sağlıklı şeyleri pek sevmem:) Kestanenin tarifini merak ettim tam bana göre umarım paylaşırsınız. Bizim için kış kilo depolama mevsimi:) Keyifli akşamlar.

    ReplyDelete
  2. ben de sürekli kuşburnu kaynatıyorum.havalar soğuk, aksam işten gelince illaki sıcak bişeyler içmek istiyorum. o zencefilli limonlu cayı da gecen hafta bolca içtim ama ben zayıflamak için içtim. zayıflamak isteyenlere kesinlikle öneririm müthiş bir çay.Bol karlı Trabzon'dan sevgiler :)

    ReplyDelete
  3. nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman! şarkısı geldi aklıma:))
    zencefil iyi gelir boğaza!
    sizin sıcak şarap tarifini en yakın zamanda deneyeceğim!,
    Afiyetle kalın..

    ReplyDelete
  4. sizin fotoğrafları gördükçe balkona biberiye ekesim geliyor valla. harika kareler yine...

    ReplyDelete