Wednesday, May 6, 2015

En güzel enginar tarifi...



Bu mevsimin en güzeli enginar.. Bir dolu pişirme tarifi var ama bence en güzeli böyle..


Önce tuzlu suda haşla, yanına zeytinyağ, limondan bir sos hazırla.. Sonra o yaprakların altını sosa bana bana bir güzel em.. Tıpkı çekirdek çitlemek gibi.. Hem çok lezzetli, bir o kadar da keyifli.. En sonunda ise sürpriz yumurta misali, enginarın kalbine ulaş, mutlu ol..

Enginarın her türlüsünü severim.. Ama bu hepsinden daha güzel.. Denemeyen mutlaka denesin derim..



Its artichoke season and as you may already know there are plenty of recepies around.. But my favorite one is the simple and the best..

Just boil the artichokes with some salt.. Then prepare a souce with olive oil and lemon juice.. That's all you need.. Then peel the leaves one by one and dip the end of the leaf to the souce and suck the juicy part..

Just delicious and fun and at the end a surprise is waiting for you: Heart of the artichoke...





7 comments:

  1. Çoğu insan bilmez. Bence de en güzel yeri yaprakları...

    ReplyDelete
  2. Çoğu insan bilmez. Bence de en güzel yeri yaprakları...

    ReplyDelete
  3. Bence de kendimize hep bu pişirme yöntemini uygularız.Elinize sağlık.. sevgiler..

    ReplyDelete
  4. Dedemden bana yadigar bu yeme sekli!dislerimle sıyıra sıyıra önce yapraklarını sonra icine doldurdugumuz o ic pilavi yeriz!kim miyiz?Giritliyiz!

    ReplyDelete
  5. Dedemden bana yadigar bu yeme sekli!dislerimle sıyıra sıyıra önce yapraklarını sonra icine doldurdugumuz o ic pilavi yeriz!kim miyiz?Giritliyiz!

    ReplyDelete
  6. Oh you reminded me of my childhood!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  7. ilk kez enginar pişireceğim tarifinizle. bakalım.:)

    ReplyDelete