Monday, September 23, 2013

Begonvil Kurutma Zamanı...

Son yıllarda pek çok rengi çıksa da, canlı pembe renkli begonviller hala en çok sevdiğim renktir..Bütün yaz bahçede bıkmadan usanmadan açarlar da açarlar..Yavaş yavaş mevsim sonuna geldiğimiz bu günlerde, koca bir demet alıp kurutmanın tam zamanı..Ama bu yıl en sevdiğim pembelerin yerine bu açık pembeli, beyazlılardan kurutmayı deniyorum..Bakalım koyu pembeler kadar başarılı olacak mı? En güzeli , evin gölgeli bir yerine asıp kurutmak ama gölge olmak şartıyla, nerede bıraksanız orada da kuruyorlar..Bende şimdilik evin girişine koydum..

Although there are many different colors appeared in recent years, bright pink bougainvilleas are still my favorites..As the summer days are almost over, its time to dry a big bunch of bougainvilleas. But this year instead of my favorite bright pink ones, I am trying to dry these pale pink and white ones..I wonder if they will be as succesful as others..Best way is to hang them in shadow but they also easily dry whereever you leave them. For now they are in our hallway...







9 comments:

  1. Begonvilin bu türünü ilk defa görüyorum. Ne kadar kıvırcık, top top gibi görünüyor buradan.Alaca renkleri ise muhteşem.
    Kutunu ayrıca beğendim, yazısını nasıl yazdın Ayşegül?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Printer'da istediğim yazı tipini basıyorum sonra makasla içini oyduktan sonra stencil yapıyorum Emel, oldukça kolay ve düzgün oluyor..

      Delete
    2. hımmm, deneyeceğim ilk fırsatta, çok teşekkürler.

      Delete
  2. Benim begonvilin cinsi farklı herhalde böyle gözükmüyor. Bunlar çok hoş durmuş.

    ReplyDelete
  3. Aah, begonviller! Akdeniz'in zarif hanımefendileri..

    ReplyDelete
  4. ben de evimin balkonunda büyüttüğüm ortancalırımı kuruttum bu yıl. çok güzel oldu.
    begonviller şahane görünüyor:)

    ReplyDelete
  5. Çok hoş gözüküyorlar.. Bana annemi anımsattı hikayeniz. Annem de senelerce çalıştıktan sonra şimdi Amasra'da yaşıyor. (aslında Bartın ama genelde kendisini Amasra'da buluyoruz) Ayrıca dilerim ben de bir gün eski bankacıyım diyebilirim :)
    Ufak bir tüyo kuru çiçeklerle ilgili. Yılbaşı çiçeği olarak bilinen çiçekler var ya. Onları da alıp güneş gören bir yerde kurutuyor annem ve kocaman vazoların içine yerleştiriyor. Aldıkları altın rengini ve muhteşem görünüşlerini seversiniz diye düşünüyorum :)

    ReplyDelete
  6. Kuruyan çiçeklerin dökülmemesi için bir şey yapıyor musunuz

    ReplyDelete