Tuesday, September 3, 2013

Eylül - September


Dışarıdaki şıkır şıkır denize ve güneşe baksanız değişen bir şey yok zannedeceksiniz, ama Datça'da da sonbahar geldi..Kaç yıldır takvimlerin Ağustos ayından, Eylül'e dönüşüne burada tanık oluyorum ama adeta bir gecede yazdan sonbahara geçişimiz beni hala şaşırtıyor..Yaz aylarının o yakıcı gün ve geceleri, bunaltan atmosferi bir anda bitiyor, rüzgar esmeye başlıyor..Geceleri sevgili ile aman bir birimize dokunmayalım diye yatağın bir ucuna kaçmalar bitiyor, sabaha karşı esen serin rüzgarla yavaş yavaş birbirimize sokulmaya, daha bir hafta öncesine kadar nerede bile olduğunu bilmediğimiz pikeye sarınmaya başlıyoruz..Hera bile balkonda yatmaktan vaz geçip yatağına döndü...

Şu anda dışarıda fotoğrafta sallanan begonvillerden de anlayacağınız gibi deli bie rüzgar var ama hiç şikayetim yok, Eylül Akdeniz'in en güzel zamanı...


When you look at the shining sun and the beautiful sea, you might thing that nothing has changed but autumn finally arrived at this corner of the Mediterranean..It's been couple years that I am witnessing the passing of months from August to September here but it still amazes me how autumn arrives in almost a single night. Extremly hot nights are days are suddenly leaving their places to much calmer and cooler days..

There is a crazy wind outside right now as you can understand from my shaky beougainvilles but I am not complaining..September is the best month of Mediterranean.. 




24 comments:

  1. Yinee göz banyosu yaptıran görseller
    ellerinize sağlık

    ReplyDelete
  2. Bayılıyorum bloğunuza nasıl böyle güzel konseptler oluşturuyorsunuz. Emeğinize sağlık. Datçaya gelebilseydim bu yıl eğer illaki gözüm sizin evinizi arıyor olcaktı... BU güzelliği canlı görmek isterdim uzaktan bile olsa.

    ReplyDelete
  3. Datça, hiç gitmediğim sizin vasıtanızla merak ettiğim ve gidilecekler arasına aldığım yerlerden birisi. Beyazla turkuazı birleştirip harika bir görsellik oluşturuyorsunuz ve ben bu görselliğe bayılıyorum.

    ReplyDelete
  4. Şu sediri gözüme kestirdim, tam bana göre..
    Ne güzel, ne keyifli bir öğle uykusu olur orada, kıvrılasım var...

    ReplyDelete
  5. Şu an balkonunuzda keyif yapmayı ne çok isterdim :)
    Hoşgelmiş Sonbahar...

    ReplyDelete
  6. merhaba,
    sizi tanıdıgıma cok memnun oldum ,hosgeldınız bloguma hemen geldım bende ve cok sevdım blogunuz,aslında blogunuzdan cok evınızı desem ayıp olur mu?:)ne guzel bır kose bu boyle,
    sevgılerımle

    ReplyDelete
  7. Eylül..Sonbahar...Her daim kalbimin incisi...

    ReplyDelete
  8. Ohhh iyi ki de geldi.
    Ben sıcaktan bıkmıştım zaten.Geceleri serin serin oturuyoruz hatta dün bahçede hafiften ürperdim de sırtıma ince bir hırka bile aldım:)

    Bu arada görseller her zamanki gibi şahane...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. evetttt, Akdeniz'in en keyifli mevsimidir sonbahar!
      Ayşegül o duvardaki balıkların güzelliği nedir öyle...bir balık figürü sever olarak bayıldım! evinin atmosferine de cuk olmuş, güle güle kullan!
      sevgiler

      Delete
  10. So beautiful pictures!AriadnefromGreece!

    ReplyDelete
  11. Ne güzeldir sonbahar. Daha bize gelmedi ama yakındır..

    ReplyDelete
  12. anladım kadarıyla datçada yaşıyorsunuz terasınızdaki dekorasyon harika emeğinize yüreğinize sağlık

    ReplyDelete
  13. Bende Eylül diye başlık atarak postumu yayınladım, sonra sana geldim bir baktım aynı başlık:)))kalp kalbe karşımıdır:)karşıdır.
    Datçayı hiç görmedim ama senin sayende hayran kaldım. İnşallah seneye görmek nasip olur.
    Çok sevgiler

    ReplyDelete
  14. Görseller ne güzel , tam benlik .
    Sevgiler.

    ReplyDelete
  15. Eylül başında Ege'nin en kuzeyinde soğuktan denize giremeyen bir Akdenizli olarak aynı fikirdeyim: Eylül Akdeniz'in en güzel zamanı kesinlikle. Ve ben de şu anda Akdeniz'in ılık sularında keyif yapıyor olmak isterdim!

    ReplyDelete
  16. Bayıldım bu düzenlemeye, bizim verandayı da bööle yapsak. Gelsen bize. Sadece 2,5 saat.

    Ehi, uyanık anne

    ReplyDelete
  17. Bütün veranda harika ama ben en çok balıkları sevdim. Zevkinize bayıldım. Denizden gelince ne güzel çay içilir burda :)

    ReplyDelete
  18. bir sonbaharımıda senin terasında geçirebilirmiyim nooolur,kendimi 1 günlüğünede olsa dergilerin içindeki prenses gibi hissetmek istiyorum:)

    ReplyDelete
  19. Beautiful post! nice blog! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
    Besos, desde España, Marcela♥

    ReplyDelete
  20. sabah sabah gözüm gönlüm açıldı :)
    blogunuza bayıldım takipçinizim banada beklerim...
    http://gamzekendimce.blogspot.com/

    sevgiyle kalın..

    ReplyDelete
  21. merhaba,
    blogunuza ve evinize bayıldımmm! kıskanmaktan ölmek üzereyim :) huzurla sağlıkla oturun :)

    ReplyDelete