Tuesday, September 10, 2013

Saksılar Ofise Taşındı.../ Pots at the Office


Datça'da havaların biraz serinlemesi ile yaz boyunca kafamı meşgul eden, evin orasında burasında bekleyen projeleri yavaş yavaş hayata geçirmeye başladım..Bu galvaniz saksıları çok severek iki yıl önce almıştım ancak Datça'nın güneşinde sürekli ısındığı için çiçeklere hiç iyi gelmedi..Ne yapsam diye düşünürken bir taşla iki kuş vurarak evdeki en büyük sorunlardan birini ortadan kaldırabilirim diye düşündüm..

Evdeki en gereksiz eşya diye düşündüğüm yemek masasını geçen kış başı salondan kaldırmıştık..Yemekleri biz bizeyken büyük sehpanın üzerinde yiyor, misafir geldiğinde de onları balkonda ağırlıyorduk..Her türlü gerekli gereksiz bir dolu eşyada masanın üzerinde yığılı duruyordu..Sonunda o gitti, çalışma masamız salona indi. Bu seferde her türlü kağıt, evrak, defterler, lazım diye saklanan ufak ufak kağıtlar yavaş yavaş masayı istila etmeye başladı.. Ama şimdi hepsini saksının içine atmaya başladık..





O güzelim galvaniz dokuyu ortadan kaldırmamak için sadece orta kısmını beyaza boyadım..Ama önce yazıcıda bastığım ve sonrada kestiğim harfleri, boyandıktan sonra kolay kalksın diye biraz un ve su karışımı ile saksının üzerine yapıştırdım.. Aslında sprey boya burada kullanılacak en kolay şey olurdu ama evde olmadığı için mecburen akrilik boya kullandım...Sonrada her zaman ısrarla yaptığım gibi tam kurumasını beklemeden bantı ve harfleri yerinden kaldırınca, biraz kalitesi düşük bir iş ortaya çıktı...Ama şimdilik çok iş görüyor, elimde bir tane daha var onu da en kısa sürede küçük atölyemdeki kağıtları derleyip toparlamak için kullanacağım...



Thanks to the arrival of September, weather finally starts to cool down and it gives me the opportunity to finish some long waiting projects..I bought these galvanized pots two years ago but they didnt suited well to the harsh sun of Datca and as they heated a lot, the plants never survived in them.. So I decided to tackle a problem with them..

Last winter we finally got rid of our dining table... We love to use our big coffe table to eat and we also have a table at the verandah..So the poor old dining table were regularly used to dump everything on..After removing the dining table we brought here our long table at the office..It was actually a very practical solution for us..But again slowly all kinds of papers, books, notebooks started to accumulate on it..But now we are putting everything inside the ex-pot..

As I love its galvanized look I only painted  the middle line but before I glued the printed and cutted letters on , I used a mixture of flour and water as a glue in order to lift the letter easily after the paint job.. It would be so much easier to do it with sprey paint but as I have none left at home I used acrilic paint..As always the case I was so impatient and lifted the letters and the tape before the paint dried completly so I ended up with a bit sloppy job.. But so far it works a lot to get rid of the clutter..





17 comments:

  1. Kesinlikle harika olmuş, çok şık
    iyiki heryerini boyamamışsınız

    ReplyDelete
  2. Aceleciliğiniz mükemmel bir sonuç yaratmış bence. O ufak tefek dalgalanmalar sayesinde çok çok daha doğal görünüyor :)

    ReplyDelete
  3. Ben de bir yerde ekmeklik olarak kullanıldığını görmüştüm bu galvaniz saksıların, o da çok iyi fikirdi, aklında bulunsun. Kalitesini falan boşver, bakınca gülümsüyor musun, tamamdır o zaman, olmuştur o, düşünme önünü sonunu çok fazla, amaannn :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ay bunları ekmeklik yapsam, 8 tane ekmekle anca dolar herhalde ama ekmek sepetlerini hiç sevmeyen ben için çok iyi bir fikir..Sadece daha ufak bir şey bulmak lazım ve nedense galvaniz çok zor bulunan bir şey...

      Delete
  4. Galvanizler çok doğal, çok hoş olmuş. Çalışma köşenizi de pek bir beğendim. Nü çizimeyse bayıldım...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nü Datça'da yaşayan ressam bir komşumuzun çalışması..Feridun Uğurlu aslında suluboyaları ile tanınıyor ama bir kaç yıl önce annem bana bir doğum günü hediyesi almak isteyince suluboya yerine bunu seçmiştim..

      Delete
  5. aşık olunası bir ev bütün resimlerde bunu düşünüyorum;)

    ReplyDelete
  6. geçen akşam hiç üşenmeden ilk postundan itibaren tüm yayınları tek tek incelemiş bir bakteri olarak salonun bu halini daha çok beğendim hehe:)galvanizin bir kısmını boyamaksa müthiş bir fikir olmuş.zaten yaptığın ne kötükiii:) idolümsün sevgili sahildeki ev:)sevgiler.....muckssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkürler pembe bakteri...Buradan da sana kocaman sevgiler...

      Delete
  7. Bence son derece özenli bir iş çıkarmışsın Ayşegül. çalışma masasına çok yakışmış. mavi ahşap sandalyelerine bayıldım. Muazzam bir görüntü her seferinde.
    Sevgiler, en yürekten:)

    ReplyDelete
  8. Merhabalar;
    Ben de bu galvaniz saksıları çok seviyorum. Özellikle bahçelerdek kullanımlarını da beğenirim. Boyanıp lavantalı dekupaj yapılanlarını görünce bayılmıştım. Çok güzel bir alanda değerlendirmişsiniz. Yeni görünümünü de sevdim bence hoş olmuş. Un ve su ile yapıştırdım deyince kabartma yaptınız sandım ama sanırım öyle değil. Hamur kabartmalardan da güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Ben de bu tip şeyleri etraftaki ıvır zıvırlarımı organize etmek maksatlı kullanmayı seviyorum. Şu anda burada bulsam alırdım hemen renkli bantlarımı ve hobi malzemelerimin bir kısmını koyabilmek için..Sevgiler ve selamlar.

    ReplyDelete
  9. Ayşegül çok güzel olmuş, ellerine sağlık!
    Ben kimi ürünlerin amacından çok farklı kullanması fikrini seviyorum.
    Yemek masasını kaldırman ne güzel olmuş..benim salondaki masa çok büyük ve hergün kullanılmıyor, ileride açılıp kapanan, daha kompakt bir masa alasım var.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  10. It is a very beautiful work of yours and very good idea to store all the papers,books and notebooks in the same place.They look important in this way,it feels like they are at the reception of a hotel.Such a nice post!Thanks for sharing and I invite you to my blog!

    ReplyDelete
  11. Çok güzel olmuş. Kesinlikle masada dağınıklık yok. Hatta masa yerinde çok güzel. Duvardaki tablolar ile birlikte çok sanatsal gözüküyor. Fazlasıyla beğendim.. Sevgiler..

    ReplyDelete
  12. çok güzel olmuş, yine çok huzurlu:)

    ReplyDelete
  13. Saksıya uyguladığınız boyama çok güzel olmuş, çalışma köşenize oldukça yakışmış bu obje. Her ayrıntıda natürel malzemeler olması sıcak bir ortam yaratmış.

    Görüşmek üzere, Hoşçakalın :)

    ReplyDelete