Sunday, April 28, 2013

Elişlerilerinde son modalar...


Sevgili küçük kızım Hestia olmasa son trendleri takip eden bir blogcu olamayacakmışım da haberim yokmuş...91 magazine dergisi son sayısında el işleri ve styling de ( model yaratma, düzenleme mi demeli buna Türkçe de bilemedim...) en son akımları yazdı da, bu yazıyı hazırlayayım da ne kadar modayı yakından takip eden bir blogcu olduğumu anlayın dedim :))

 Hestia, balkonda bahçede dekorasyon için kullandığım bu tavşanların küçüğünü bir gece biz uyurken avlayıp sonrada  hiç üşenmeden sonuna kadar soyunca, altından koyu renk çirkin bir plastik çıkmıştı..Çöpe atmaktansa, turkuaza boyayıp, üzerine bir kaç tane transfer yapıp, bol bol da verniklemiştim.. Meğerse dergiye göre,

  • spray boya ile boyanmış benim tavşanım gibi figürler
  • aşağıdaki gibi mini mini bayraklar
  • boyanmış ve üzeri simle süslenmiş anahtarlar
  • dantel ve tığ işi ile süslü bantlar
  • çiçek desenli kumaş bantlar..
 ile bir şeyler yapmanın yakında çok moda olacağı tahmin ediliyormuş..Son ikisinin Türkiye'ye gelmesini biraz bekleyecek olsak da diğerleri çok kolay gözüküyor..Hele çocukları olanlar onların oyuncak dolaplarında boyayacakları kim bilir ne hazineler bulabilirler..


If it wasnt to my little daughter Hestia, I wouldnt know that I was following the recent trends in crafting and styling.. As the lovely 91 magazine wrote about the recent trends in its latest issue, I decided to show you one of my upcycling project I have done about a month ago just to show you what a trendy blogger I am :))

One night while we were in deep sleep, Hestia hunted the little bunny which I use  in the garden decoration and peeled all her skin patiently...The end and shocking result was an ugly plastic thing.. In order not to throw the poor thing to the trash basket, I painted and applied easy transfer on the bunny and then used high shine varnish..Then as I told you I found out that according to the magazine
  • spray painted figurines
  • mini garlands
  • spraying unused keys to color and glitter
  • lace and crocket tape
  • floral pattered fabric tape
are the new trends..So if you have children go and dig their toy cabinets to find something to paint. It sure is very fun and easy to do...



İşte bu da benim küçük moda yaratıcım...
And here is my little trend maker...



7 comments:

  1. Your little trend maker is a darling!!!! And she looks SO clever! What would we do without our furry babies? ;D The bunny you decorated looks so cute, and the plushy is adorable too! Kisses to your little furry daughter from another kitty mom! :)

    ReplyDelete
  2. ama bir de doğru dürüst malzeme bulsak :(

    ReplyDelete
  3. Çok sevdim bu modayı..Hemencecik uyarım yani hiç sıkıntı çekmem..
    Tavşanın şimdiki hali daha bi hoş olmuş..Hestia2nın patilerine sağlık:))
    Mutlu haftalar...

    ReplyDelete
  4. Çok hoş ve yaratıcı.Bende bilmeden anahtarları boyamışım, daha doğrusu mini stencillarla süsledim,püsledim.Elinize sağlık.

    ReplyDelete
  5. :-) bu konuda da demek trendler var

    ReplyDelete
  6. Mini mini bayrakları oldum olası severim zaten. Kumaştan ya da tığ işi olabilir. Bir şeyleri boyamayı da severim. Bir ara saksıları, çakıl taşlarını falan boyamıştım. Dantel ve tığ işleri zaten mutasyona uğrayıp uğrayıp yenilik olarak çıkıyor karşımıza. Yani bu yeni moda şeyler tam benlik. Ah bir de ellerim iyileşse... Ama yukarıda bir şey var ki!!!! Modalar değişse de kedi aşkım özellikle de tekir aşkım hiç bitmeyecek benim. Zaten bu bir tesadüf olamaz dediğim bir durum var; yaratıcı ve zevkli bloglara bir bakın, yüzde doksanında bir kedisever çıkıyor karşımıza:))

    ReplyDelete